Barcelona

CiU adverteix el tripartit del "parany" de negociar sobre la proposta de finançament de Solbes

CiU ja ha reaccionat després de la valoració de la part catalana de la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat. El diputat Francesc Homs ha advertit el tripartit del "parany" que suposa negociar sobre la base de la proposta de nou finançament presentada pel ministre Pedro Solbes. Els convergents diuen que se senten "desconcertats" per la posició del govern català i exigeixen que la negociació es faci sobre la base de l'Estatut.

Actualitzat
CiU ha instat el tripartit a redefinir l'estratègia de negociació amb el govern espanyol sobre el nou model de finançament. La federació nacionalista demana que es negociï sobre la base de l'Estatut i no sobre la base de la proposta que un dia abans d'acabar l'any va presentar Pedro Solbes. La coalició ha reaccionat després que la part catalana de la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat s'ha reunit i ha anunciat que presentarà una contraproposta al govern espanyol.

A més a més, en la seva compareixença Francesc Homs ha demanat el suport d'ERC per rebutjar el document de Solbes en un ple extraordinari al Parlament de Catalunya que ha demanat la federació nacionalista. Homs ha afegit que la proposta del govern espanyol "dinamita" l'Estatut i que, "si es rebutja de paraula, s'ha de rebutjar en vots", en referència al ple extraordinari.
Anar al contingut