Barcelona

CiU acusa el govern d'apujar les xifres del finançament "cada dia que passa", i que tot plegat és un "desgavell"

Oriol Pujol considera que el conseller Castells fa "un exercici de confusió", ja que no explica d'on surten les xifres del finançament i en què han canviat respecte a la proposta que va fer l'exministre Pedro Solbes el passat desembre. Pujol ha ironitzat sobre l'acord, i ha dit que "des que el govern va donar el 'sí', cada dia que ha passat la xifra ha pujat 100 milions més", respecte a les declaracions de Castells que el 2012 Catalunya rebria més de 4.000 milions d'euros. "A aquest pas", a dit Pujol, "amb deu dies més aconseguirem la xifra que va defensar CiU".

Actualitzat
Pel portaveu de CiU al Parlament, l'acord de finançament és "una escenificació" que "el tripartit es vol mostrar fort de cara a les eleccions", i que els partits a la Generalitat ja han iniciat la precampanya. Tot i això Pujol no ha confirmat si CiU es planteja enviar aquest acord de finançament al Consell de Garanties Estatutàries.

Per la seva banda, el Partit Popular de Catalunya demana al govern espanyol que posi sobre la taula les xifres del finançament. Alícia Sánchez-Camacho demanarà que la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, comparegui al Senat per explicar el nou model. El responsable econòmic del partit, Cristóbal Montoro, ha promès que si el PP guanya les següents eleccions generals, es plantejarà una reforma del model de finançament autonòmic. De fet, a totes les comunitats on hi governa el Partit Popular es queixen d'aquest acord. Els presidents de Galícia i La Rioja han coincidit en titllar el model "d'injust i insolidari", i han advertit que "els espanyols no tenen la mateixa igualtat d'oportunitats".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut