Cites per a l'Oficina d'Estrangeria, a la venda a Wallapop

S'arriben a demanar fins a 250 euros en aquest mercat negre on participen particulars, locutoris i fins i tot advocats, perquè els interessats s'evitin les cues

Ferran MorenoActualitzat

Com qui troba una taula o una cadira, és possible comprar una cita prèvia per a l'Oficina d'Estrangeria a través de Wallapop.

Amb les paraules clau, apareixen multitud de perfils que t'asseguren obtenir el NIE, el número d'identificació d'estrangers, en pocs dies. Xatejant amb algun d'ells, garanteixen cita al gener, per només 10 euros.

Per més diners, 250 euros, un advocat, segons diu al seu perfil, garanteix aconseguir-te el NIE en només 1 dia.

"Sí, 250 euros. Si fem el poder (notarial), dijous el tenim. Tu no hi has d'anar. Ho fem nosaltres"

 

 

El mercat de les cites prèvies creix perquè aconseguir número a l'oficina, físicament, implica passar la nit al carrer i tampoc és garantia d'èxit. També hi ha gent que se n'aprofita i ofereix una cita a canvi de diners.

"Tu em pagues 200 euros i jo t'aconsegueixo una cita. És un tripijoc que es fa"

 

Un negoci que tampoc es volen perdre els locutoris, que en alguns casos, on fan més caixa és amb la venda de cites. Els empleats es posen a buscar cites a les 5 del matí i després les venen entre els 10 i els 50 euros, segons la urgència.

 

Cada dia es formen cues a l'Oficina d'Estrangeria

 

Cites sense pagar

Al Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers ajuden a aconseguir cita de manera gratuïta. El director, Carles Bertran, urgeix el govern espanyol a posar solucions:

"Demanem a l'Administració que doti del personal necessari a les oficines d'estrangeria, però també que doti dels mitjans tecnològics necessaris per garantir el dret a aquest servei de qualitat"

 

També ho reclama la Safia Elaaddam, que ha engegat a Instagram la campanya "Te cedo una cita", per posar en contacte persones que necessiten una cita i gent disposada a passar hores davant l'ordinador per aconseguir-los-ho sense res a canvi.

"Si això estigués passant amb el DNI crec que tothom estaria al carrer i l'Estat hagués donat una solució"

 

Aquest dimecres, 18 de desembre, és el Dia Internacional del Migrant, proclamat fa 19 anys per les Nacions Unides.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut