El policia que va agredir Jordi Borràs, mostrant la placa
El policia que va agredir Jordi Borràs, mostrant la placa

Citen a declarar com a imputats Jordi Borràs i l'inspector de policia que el va agredir

RedaccióActualitzat

El jutge que investiga l'agressió d'un inspector de la Policia Nacional al fotoperiodista Jordi Borràs els cita a declarar dilluns que ve. Estan formalment investigats tots dos perquè van presentar denúncies creuades, l'un contra l'altre.

El jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona els emplaça a dilluns que ve a les 10 del matí per prendre'ls declaració, segons ha avançat El Món, el mitjà digital on treballa el fotoperiodista.

El 16 de juliol al vespre l'agent de policia va clavar diversos cops a Borràs, que li van deixar ferides a la cara, mentre cridava "Visca Franco" i "Visca Espanya".

Després que el fotoperiodista requerís la presència policial, l'home va mostrar la placa de la Policia Nacional.

 


La defensa de Borràs, Carla Vall, va lamentar els dies posteriors que l'inspector tenia una "estratègia cuinada darrere la seva defensa i per això en un primer moment ja va decidir interposar una denúncia contra en Jordi."

L'agent és inspector i està destinat a la Brigada d'Informació a la comissaria barcelonina de la Verneda, el que popularment es coneix com "els secretes".

En un primer moment, la Prefectura Superior va assegurar que es tractava d'un agent dedicat a tasques burocràtiques, quan, en realitat, va ser ascendit a inspector fa quinze anys.

Tots dos s'acusen mútuament d'insultar-se i agredir-se. L'agressió va passar quan Borràs sortia de l'Ateneu Barcelonès, on havia anat a cobrir la presentació de la Crida Nacional per la República.

Anar al contingut