Un agent nega haver agredit un home a terra l'1-O, diu que el va "apartar" amb el peu

L'agent de la brigada d'informació tenia només com a ordre requisar les urnes i no tasques d'ordre públic
Un agent nega haver agredit un home a terra l'1-O, diu que el va "apartar" amb el peu
Hospitalet de Llobregat

Un agent nega haver agredit un home a terra l'1-O, diu que el va "apartar" amb el peu

L'agent de la brigada d'informació tenia només com a ordre requisar les urnes i no tasques d'ordre públic
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Noves declaracions policials per l'1-O. Aquest dilluns han estat citats sis agents, com un cap d'unitat i 3 escopeters que van intervenir al centre Ramon Llull de Barcelona, on un dels votants, Roger Español, va perdre la visió d'un ull per l'impacte d'una bala de goma. Tots tres han declarat que eren a la vorera contrària a la d'Español, i que per tant, no van ser ells qui van disparar la bala.

També ha declarat per primer cop en la causa un agent de la brigada d'informació. Eren els agents que aquell dia no portaven casc ni porra, duien armilla groga, i entraven darrere dels antidisturbis per agafar les urnes.

L'agent ha admès haver "apartat" amb el peu a un home que es trobava a terra a l'escola Pia de Barcelona, però que ho va fer perquè el molestava per passar.  El policia de la brigada d'informació ha assegurat, segons fonts judicials, que tenia pressa per entrar a l'escola, ja que no volia perdre els agents a qui seguia. 

 

Les acusacions, però, sostenen que la puntada de peu es va produir sense motiu. Segons Xavi Muñoz Soriano, advocat de l'Ajuntament Barcelona, que es presenta com a acusació particular, la patada era "clarament injustificada".

 

Especial Interactiu: Memòria audiovisual de l'1-O

 

Pel tinent d'alcalde Jaume Asens sembla que en la puntada de peu "únicament hi ha odi i venjança. Una mostra de menyspreu inspirat per l'''a por ellos' que encongeix el cor".

L'altre agent de la Policia Nacional que ha declarat va actuar a l'escola Prosperitat de Barcelona. Se l'acusa de treure per l'orella un votant, acció que li va fer un trau. Això també va ser enregistrat.

L'home, que és el primer policia nacional que ha respost a totes les parts, ha negat que fos ell qui agredís l'ancià.

 

"Gent violenta"

Els cinc antiavalots citats aquest dilluns són els últims dels 29 que han hagut de comparèixer al jutjat arran de les denúncies presentades pels ferits.

Fins ara els agents han assegurat que la seva actuació va ser proporcionada i han justificat l'ús de la força per "l'agressivitat" dels concentrats

Notícia Relacionada: Els forenses conclouen que Roger Español va rebre l'impacte d'una bala de goma

Un dels comandamens policials va qüestionar fins i tot les lesions dels ferits, segons els àudios dels agents que ja van declarar en aquest judici el mes de novembre, als quals ha tingut accés "El matí de Catalunya Ràdio".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O