CIS: ERC guanyaria les eleccions al davant del PSC i amb un retrocés de Cs i JxCat

Actualitzat

Quan falten menys de tres mesos per a les eleccions al Parlament, el CIS ha dedicat una enquesta a la tendència de vot a Catalunya. Indica que guanyaria Esquerra Republicana, seguida del PSC i Catalunya en Comú-Podem.

Els republicans guanyarien les eleccions, tot i retrocedir fins al 20,5% dels sufragis. Els socialistes mantenen la tendència a l'alça, seguit dels comuns, amb una lleu recuperació.

Percentatge de vot que obtindrien els partits en unes eleccions al Parlament, segons l'enquesta del CIS
Percentatge de vot que obtindrien els partits en unes eleccions al Parlament, segons l'enquesta del CIS

 

Ciutadans quedaria en la quarta posició i Junts per Catalunya, en la cinquena. Serien els grans damnificats si avui es fessin eleccions al Parlament de Catalunya i es confirma la tendència a la baixa de totes dues formacions des de les eleccions del 2017. Tant Cs com JxCat obtindrien percentatges de vot lleugerament per sobre del 8%.

També retrocedirien lleugerament CUP i Partit Popular. La mostra atorga un 0,3% al PDeCAT i un 1,3% a la ultradreta. Assenyala, això sí, que hi ha més d'un 13% d'indecisos.

En la primera taula estadística, el CIS situa la intenció de vot directe sobre la pregunta : Suposant que demà se celebressin eleccions al Parlament de Catalunya a quin partit votaria? 

La intenció de vot directe és un indicatiu de tendència perquè no comptabilitza més d'un 33% de possible vot encara per decidir. El percentatge obtingut a les eleccions, per tant, és de referència.      

El CIS, però, també exposa intenció de vot directe i li suma una variable de simpatia. Les dades no varien gaire, però són diferents: 

Intenció de vot directe amb una variable de simpatia

 

Junqueras i Iceta, els líders més ben valorats

Segons l'enquesta, els líders més ben valorats són Oriol Junqueras i Miquel Iceta, seguits per Jéssica Albiach, Carles Riera i Carles Puigdemont. A força distància quedarien Carlos Carrizosa i Alejandro Fernández.

 

La valoració dels principals líders catalans, segons el CIS
La valoració dels principals líders catalans, segons el CIS

 

Pel que fa a unes hipotètiques eleccions al Congrés dels Diputats, els socialistes augmenten lleugerament, i Podem perd un punt. PP i Vox perdrien suports i Ciutadans recuperaria percentatge.

Els independentistes també baixarien unes dècimes, tot i que Esquerra segueix sent el partit amb més suports a Catalunya.

L'enquesta del CIS s'ha fet entre el 3 i el 12 de novembre a més de 1.400 catalans, confirma la forta tendència a la baixa de les dues formacions des de les eleccions del 2017.

 

 

 

ARXIVAT A:
ERCPSCCsJxCatPPCUPPDeCATVoxEleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut