CIS: Empat tècnic a Barcelona entre Colau i Maragall, que duplicaria els regidors d'ERC
Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú, i Ernest Maragall, candidat d'ERC

CIS: Empat tècnic a Barcelona entre Colau i Maragall, que duplicaria els regidors d'ERC

Els seguirien el PSC, amb 6-7 regidors; JxCat, amb 5-7; Barcelona pel Canvi-Ciutadans, amb 5-6; el PP, amb 2-3 i la CUP, amb 2

Actualitzat

Empat tècnic entre Barcelona en Comú i Esquerra en les eleccions municipals del 26 de maig a la ciutat de Barcelona, segons la macroenquesta del CIS, el Centre d'Investigacions Sociològiques. 

Ada Colau, però, tornaria a guanyar les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona. La llista de l'alcaldessa, Barcelona en Comú, obtindria entre 10 i 11 regidors, mantenint així els resultats de les darreres eleccions, seguit de ben a prop per Ernest Maragall, d'ERC, que duplicaria els escons al consistori, en guanyar-ne 9-10, respecte als 5 que va obtenir el 2015. En percentatge de vot, BCN en Comú només guanyaria una dècima per sobre d'Esquerra: 23% respecte al 22,9 dels republicans.

El PSC es beneficiaria de l'efecte Sánchez i escalaria fins a la tercera posició, amb 6 o 7 regidors. Junts per Catalunya baixaria i en trauria entre 5 i 7. Barcelona pel Canvi-Ciutadans, la llista de Manuel Valls, entre 5 i 6.

Pel que fa al PP, aconseguiria mantenir-se a l'Ajuntament amb dos o tres regidors. També la CUP, que retindria dos dels tres regidors que té actualment.

 

Aquest CIS dibuixa un escenari en què Colau podria mantenir-se al capdavant de l'alcaldia de Barcelona.

A Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau ha governat els últims 4 anys amb només 11 dels 41 regidors. El grup Municipal Demòcrata (PDeCAT) en té ara 9; Ciutadans, 5; Esquerra Republicana de Catalunya, 4, en perdre'n un durant la legislatura; el PSC, 4; el PP i la CUP, 3 cadascun, i hi ha dos regidors no adscrits. Colau governava amb els socialistes, encapçalats per Jaume Collboni, però, després del 155, Barcelona en Comú va fer fora els socialistes del govern.

Tot plegat poques hores abans que es doni el tret de sortida de les eleccions municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEleccions
Anar al contingut