El PSOE guanyaria les eleccions i Ciutadans superaria el PP, que passaria a tercera posició

Pel que fa als partits catalans, ERC es consolidaria en primera posició, al davant dels comuns i del PDeCAT

Actualitzat

L'efecte Pedro Sánchez a La Moncloa dispara el PSOE, que es referma com a primera força, segons el CIS. En canvi, el PP de Pablo Casado es desploma fins a la tercera plaça. L'avança Ciutadans, que li pren unes dècimes. 

Així doncs, el partit de Pedro Sánchez guanyaria les eleccions espanyoles si es fessin avui amb un 31,6% dels vots.

El PP de Pablo Casado punxa, perd més de dos punts comparat amb la darrera enquesta i està a més de 13 punts dels socialistes. Els populars obtenen un 18,2% en intenció de vot.

Ciutadans recull part d'aquest pèrdua i superaria en gairebé 3 punts el partit de Casado.

Podem també puja, un punt, i sumats al PSOE sumararien gairebé la meitat de la intenció de vot

Pel que fa als partits catalans, Esquerra es consolida en primera posició, al davant dels comuns, que augmenten lleugerament el percentatge, i del PDeCAT, que perd 5 dècimes. 
 

 

El baròmetre també posa nota als líders polítics. Sense arribar a l'aprovat, Sánchez supera Casado i Rivera. El líder taronja es manté al davant del popular.
 

 

En qualsevol cas, el polític més ben valorat és el valencià de Compromís, Joan Baldoví, amb un 4,75.

També en surt ben parat el portaveu del PNB, Aitor Esteban, amb un 4,29, o el líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, amb un 4,08.

El portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, obté un 3,5 i el republicà Joan Tardà, un 3,12.

De tots aquests líders no es va preguntar als ciutadans en l'anterior enquesta, de manera que no es pot saber si milloren o empitjoren la valoració respecte del mes passat.

El baròmetre d'opinió del mes d'octubre es va fer a principis de mes, coincidint amb el primer aniversari de l'1-O. En aquells dies, a més, el president de la Generalitat, Quim Torra, va donar l'ultimàtum a Pedro Sánchez de retirar-li el suport del PDeCAT al Congrés si no autoritzava un referèndum a Catalunya.

També es va confirmar la sentència de les targetes "black" i es va ordenar l'ingrés a presó, entre d'altres, de l'exvicepresident Rodrigo Rato.

Es tracta d'una nova enquesta amb preguntes d'intenció de vot, que en els últims 20 anys només es recollien cada tres mesos i que ara es tornen a incloure mensualment.

ARXIVAT A:
PPPSOECsPedro SánchezPablo CasadoUnides PodemAlbert RiveraPablo IglesiasERCPDeCAT
Anar al contingut