CIS: El lideratge de Yolanda Díaz impulsa Podem en detriment del PSOE

L'enquesta del novembre també rebaixa l'estimació de vot del PP, que notaria l'efecte de la pugna entre Casado i Ayuso

RedaccióActualitzat

L'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, fet durant la darrera crisi interna al govern espanyol de coalició i l'última pugna dins el PP, recull un repunt d'Unides Podem i de Vox, en detriment del PSOE i del PP.

El PSOE de Pedro Sánchez continua sent la primera força política en estimació de vot, amb un 27,6%. Això és quasi un punt menys respecte al mes passat. Com a contrapunt, els socialistes incrementen la distància amb el PP, que encara baixa més.


La pugna al PP li passaria factura

Els populars sembla que pagaria l'estira-i-arronsa recent entre la direcció nacional i el PP madrileny liderat per la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz-Ayuso. En concret, segons el CIS, si ara es féssin eleccions, rebrien el 20,9% dels vots. Això són 1,2 punts menys que el mes passat, que va obtenir un 22,1%.

Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado en la convenció del PP a València
L'estira-i-arronsa Ayuso-Casado passaria factura al PP(EFE/Manuel Bruque)

L'impuls de Yolanda Díaz

Vox i Unides Podem es mantenen com a tercera i quarta força, però pugen en estimació de vot i es valora el lideratge de Yolanda Díaz. En concret, el CIS dona al partit morat una estimació de vot del 13,6%, prop de dos punts més que a l'enquesta de l'octubre.

El lideratge de Yolanda Díaz impulsa Unides Podem, segons el CIS
El lideratge de Yolanda Díaz impulsa Unides Podem, segons el CIS

A Vox, li dona un 14,3%, una pujada d'1,1 punts. Ciutadans segueix en caiguda, fins al 5,7% d'estimació de vot i, pel que fa als partits independentistes, també baixen unes dècimes. En estimació de vot, ERC se situa al 2,6% i Junts per Catalunya es queda amb un 1,5%. El CIS dona a la CUP un 1%.

El CIS impulsa Unides Podem, en detriment d'un PSOE que s'estanca
 
ARXIVAT A:
PPUnides PodemPSOEVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut