Cirque du Soleil es declara en fallida però promet que tornarà
Trapezistes durant l'espectacle 'Luzia' del Cirque du Soleil

Cirque du Soleil es declara en fallida però promet que tornarà

La pandèmia obliga la companyia a cancel·lar tots els espectacles, acomiadar prop de 3.500 treballadors i demanar ajuda als inversors

RedaccióActualitzat

El Cirque du Soleil, una de les empreses d'espectacles més conegudes del món, s'ha declarat en fallida al mateix temps que els principals inversors de la companyia, amb el suport de la província del Quebec, han presentat un pla de reestructuració.

L'empresa assenyala en un comunicat que ha sol·licitat al Tribunal Superior provincial el vistiplau per reestructurar la companyia, que ja tenia dificultats financeres abans de l'aparició de la pandèmia de Covid-19.

Els tres inversors del circ, la nord-americana TPG Capital, la xinesa Fosun Capital Group i la institució financera Caisse de dépôt et placement du Québec, hi aportaran 100 milions de dòlars, mentre que el govern del Quebec hi injectarà 200 milions.

Aquest dilluns, a les xarxes socials, la companyia explicava que, per ara, els espectacles queden a l'espera, però que tornaran aviat, i per a qui tingui entrades, el Cirque du Soleil assegura que seran vàlides per a les properes funcions.

 

Acomiadament del personal

Cirque du Soleil, que va ser fundada a Mont-real el 1984, operava fins a l'aparició de la pandèmia 44 espectacles a tot el món. Al març, amb la pandèmia, ja va aplicar un ERTO a 4.000 empleats, un 95% de la plantilla, per la suspensió temporal dels seus espectacles.

Ara, la companyia, que té la seu a la ciutat de Mont-real, acomiada unes 3.840 persones, i establirà dos fons, per valor de 20 milions de dòlars, per compensar el seu personal i els contractistes.

El president i conseller delegat de Cirque du Soleil, Daniel Lamarre, ha declarat que durant els 36 anys d'història de la companyia, Cirque du Soleil ha estat una organització d'èxit i rendible.

"Sense ingressos des del tancament forçat de tots els seus espectacles a causa de la Covid-19, la direcció ha actuat de forma decisiva per protegir el futur de la companyia."

 

Cirque du Soleil també assenyala que té "la intenció de tornar a contractar la majoria dels empleats acomiadats quan ho permetin les condicions econòmiques, una vegada que es cancel·lin els tancaments obligatoris i es puguin reiniciar les operacions".

 

Espectacle del Cirque du soleil

Deute

La companyia té un deute d'uns 900 milions de dòlars, fruit de l'acord del 2015 pel qual el fons d'inversions nord-americà TPG es va quedar una participació majoritària de la companyia per 1.500 milions de dòlars.

El fundador del Cirque du Soleil, Guy Laliberté, va vendre el 2015 la seva participació a la companyia per uns 1.500 milions de dòlars.

El procés de fallida estableix que durant els pròxims 45 dies altres entitats poden presentar ofertes per a Cirque du Soleil, i serà el Tribunal Superior del Quebec qui decidira quina és la guanyadora.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut