Cinema català al Salisbury International Arts Festival (Gran Bretanya)

El Salisbury International Arts Festival, al Regne Unit, dedica una gran part del festival d'enguany a les arts de Catalunya. Entre els actes programats, també hi ha sis llargmetratges amb participació de Televisió de Catalunya:"Fènix 11·23", "Pa negre", "El perfecte desconegut", "V.O.S", "Barcelona, abans que el temps ho esborri" i "Animals".

Les projeccions estan previstes al llarg del festival que se celebrarà del 24 de maig al 8 de juny.
 
La pel·lícula dirigida per Joel Joan i Sergi Lara, Fènix 11·23,  és una coproducció d'Arriska Films, Benecé Produccions i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l'ICEC. "Fènix 11.23"  explica la història d'Èric Bertran, un nen de 14 anys que crea un web inspirat en "Harry Potter i l'orde del Fènix" per defensar la llengua catalana.

Pa negre, d'Agustí Villaronga, coproduïda per Massa d'Or i Televisió de Catalunya , amb la col·laboració de l'ICEC i la participació de TVE, és una de les produccions del conveni de col·laboració signat entre TVC i l'ICEC per al foment i el suport de la coproducció audiovisual catalana. Va ser la primera pel·lícula catalana amb possibilitats als Oscars. El llargmetratge també va sumar 9 premis Goya i 13  premis Gaudí, entre d'altres. La trama passa durant els anys de la postguerra, en una zona rural de Catalunya, quan un nen (Andreu) que pertany al bàndol dels perdedors troba els cadàvers d'un home i el seu fill al bosc.

"EL perfecte desconegut" explica la història d'un estranger que torna a un petit poble de Mallorca per tancar una ferida del passat.  És una producció de Singular Audiovisual, Optim TV i IB3 Televisió Balear amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i Palma Pictures i el suport de l'Ajuntament de Bunyola, Calvià, Palma, el Consell de Mallorca, la Fundació Mallorca Turisme, el Govern de les illes Balears i l'ICAA.
 
 "V.O.S", escrita i dirigida per Cesc Gay, és una comèdia centrada en les relacions personals, l'amor i l'amistat. I, per sobre de tot, és una història sobre la gran mentida que significa explicar històries en la frontera que separa la ficció de la realitat.
 
"Animals", interpretat per Oriol Pla i Roser Andreu, té un repartiment d'internacionals, com ara Martin Freeman, Augustus Prew i Dimitri Leonidas. La pel·lícula  gira entorn del món infantil de la imaginació i la protecció familiar, per una banda, i, per l'altra, del món adult de la raó i del descobriment de la  sexualitat.  El llargmetratge, dirigit per Marçal Forés, és una producció d'Escándalo Films i la producció associada amb Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE, la col·laboració de l'ICEC i de l'ICAA.
 
L'última producció és el llargmetratge documental de Mireia Ros "Barcelona, abans que el temps ho esborri"· El llarg narra la història de la família Baladia, una de les nissagues que van impulsar la ciutat de Barcelona, i d'altres famílies de l'alta burgesia. Segons ens explica el mateix Javier Baladia,  "la màxima esplendor de la  meva família coincideix amb la d'aquella Barcelona que emergia entre les dues exposicions universals, la de 1888 i la de 1929.
 
Anar al contingut