Cineastes espanyoles també denuncien violència sexual

La directora de l'Acadèmia del Cinema, Yvonne Blake, ha revelat que un productor nord-americà la va violar als 24 anys

RedaccióActualitzat

A l'escàndol als Estats Units per l'assetjament sexual a actrius de Hollywood, ara també s'hi afegeixen denúncies de professionals espanyoles.

La directora de l'Acadèmia del Cinema espanyol, Yvonne Blake, guanyadora d'un Oscar com a dissenyadora de vestuari, ha revelat que un productor nord-americà la va violar als 24 anys.

"Va ser una experiència molt indesitjada i molt horrible. A més, ell era una persona molt famosa i jo tenia por, no podia dir res a ningú", ha explicat la dissenyadora britànica en una entrevista al Huffington Post.

En els últims dies, actrius espanyoles han tret a la llum els seus casos d'assetjament. Leticia Dolera, Aitana Sánchez Gijón, Carla Hidalgo, Ana Gracia o Maru Valdivieso són actrius que han fet públic que han patit assetjament.

L'associació CIMA de dones cineastes ha emès un comunicat en què condemnen els abusos en tots els sectors, més enllà del cinematogràfic, i donen suport a totes les dones que vulguin denunciar-ho.

Notícia relacionada: La violència sexual no són casos aïllats: la campanya #Metoo, al carrer

 

Tot va començar amb el cas Winstein. El productor de Hollywood Harvey Weinstein va ser acusat d'haver violat diverses dones i d'haver abusat de moltes més en els últims vint anys.

I una cosa va portar l'altra. L'actriu Alyssa Milano va animar la gent que la segueix a denunciar l'assetjament sexual amb l'etiqueta #metoo per fer visible la magnitud del problema de la violència sexual. La campanya va sumar 1,7 milions de tuits en 85 països. A Facebook, en menys d'un dia es van fer més de 12 milions de publicacions, comentaris i reaccions a la campanya per fer visible l'assetjament sexual a les dones.

La campanya també ha arribat a l'Eurocambra, esquitxada per denúncies d'assetjament sexual.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut