Reus

Cinc treballadors de l'hospital de Reus pateixen una exposició accidental a radiació

Una avaria als sistemes d'un aparell de raigs X de l'Hospital Sant Joan de Reus ha provocat una irradiació accidental a cinc treballadors del centre. Les dosis de radiació van ser molt lleus, inferiors a les d'una radiografia, però l'hospital ha clausurat l'aparell mentre s'investiguen les causes de l'avaria.

Actualitzat
El succés va passar dimarts, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear, que ha precisat que l'accident va consistir en l'exposició accidental a causa d'una fallida en el "pedal d'escòpia" d'un equip de raigs X.

Segons l'estimació provisional realitzada per l'hospital, l'exposició màxima va ser inferior als límits de dosis establerts, i els dosímetres individuals han estat enviats a un centre especialitzat per a la seva lectura.

Després d'analitzar la informació facilitada pel titular de l'hospital, el Consell de Seguretat Nuclear ha conclòs que es va tractar d'"una fallida parcial" de les barreres de seguretat, ja que van funcionar el llum i el senyal acústic del panell de control mentre irradiava l'equip, però no estava encès el llum situat sobre la porta d'accés. 

Quan van tornar a la zona de control, els tècnics van comprovar que l'equip no havia parat i que seguia irradiant, segons les dades facilitades pel CSN.

En aquell moment, els treballadors van utilitzar els botons d'emergència per realitzar l'aturada i van avisar el supervisor, i els responsables del centre van contactar amb el subministrador de l'equip perquè el revisés.
Anar al contingut