Girona

Cinc pobles de Girona, multats per oferir Wi-Fi als veïns en zones sense cobertura d'internet

Els ajuntaments han d'anar molt en compte si volen oferir xarxes Wi-Fi entre els veïns. Si volen crear una xarxa oberta, els consistoris s'han de constituir com a operadors de telefonia. Si no ho fan, poden tenir les mateixes conseqüències que han tingut cinc municipis gironins. La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) els ha multat per haver ofert entre els veïns un accés a internet d'alta velocitat mitjançant una xarxa sense fils. Els ajuntaments buscaven cobrir un buit, ja que en les zones on van instal·lar el Wi-Fi, l'accés a la xarxa per part de les operadores era deficient. Tot i això, la CMT els ha castigat per no haver-se convertit en operadors.

Actualitzat
Bordils, Campllog, Espinelves, Fornells de la Selva i Quart hauran de pagar una multa a la CMT per oferir accés sense fils a internet. Els ajuntaments d'aquests municipis gironins havien contractat el servei de l'empresa Gesmedia perquè posés la infraestructura i gestionés el servei. L'objectiu era cobrir una sèrie de zones on ara les operadores ofereixen un accés deficient o inexistent.

La CMT ha decidit multar-los en comprovar que no estaven constituïts com a operadors, tal com estableix la llei. Segons publica el diari "Público", l'ens gestor se'n va assabentar al 2006 mitjançant diversos correus electrònics anònims.

Els ajuntaments al·leguen que no coneixien la llei i que no treien cap benefici del servei. Els veïns pagaven entre sis i nou euros, que cobrava l'empresa Gesmedia. Els consistoris assenyalen la companyia com la responsable de tots els problemes i es pregunten per què han de pagar ells. La CMT assegura que aplica la llei, tot i que no té en compte com a atenuants el fet que els pobles siguin petits i amb pocs recursos i personal per gestionar tots els permisos. Els més afectats ara són els veïns que s'han quedat sense accés a la xarxa.
Anar al contingut