Cinc partits presenten esmenes a la totalitat als pressupostos de Pedro Sánchez (EFE)
Pedro Sánchez, president del govern espanyol (EFE)

Sis partits presenten esmenes a la totalitat als pressupostos de Pedro Sánchez

El PDeCAT es manté obert a retirar-la si es construeixen espais de diàleg i apunta que hi ha temps fins dimecres

RedaccióActualitzat

Aquest migdia s'acaba el termini per presentar esmenes a la totalitat als pressupostos de Pedro Sánchez. I enmig de l'enrenou generat per la figura del relator, aquest matí tres grups més han fet entrar al registre del Congrés el seu document d'oposició frontal al projecte pressupostari de l'executiu socialista: el PDeCAT, Ciutadans, Fòrum Astúries i Coalició Canària.

Quan falten cinc dies per al debat de pressupostos, Pedro Sánchez vol superar les esmenes a la totalitat per tenir aire durant la primavera política fins a la votació definitiva del seu projecte de pressupostos, d'aquí uns tres mesos.

El PDeCAT, però, es manté obert a retirar l'esmena a la totalitat si Pedro Sánchez fa algun pas per generar espais de diàleg. La decisió s'ha pres en una reunió en què han participat membres de Junts per Catalunya, la direcció del PDeCAT i els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont, per videoconferència.

Diuen que ara mateix s'està lluny de l'acord amb el govern espanyol per crear un espai de diàleg de partits, amb la presència d'un relator, que abordi el conflicte polític català. Malgrat tot, des del PDeCAT també s'apunta que hi ha temps fins dimecres, quan es votin les esmenes al Congrés, per acostar posicions, i que el diàleg continua obert fins a l'últim minut.

 

Ciutadans també ha registrat la seva esmena a la totalitat, que se suma a les que aquesta mateixa setmana han presentat, per diferents motius, el PP i Esquerra Repubicana.

En el cas de la formació taronja, argumenten que el projecte de pressupostos de Pedro Sánchez trenca Espanya i és un fre per a l'economia.

 

El portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, ha qualificat les esmenes registrades per ERC i el PDeCAT de "jugades de pòquer i farols".

Coalició Canària ha registrat les esmenes als pressupostos generals de l'Estat pel "menyspreu" de Sánchez a "l'arxipèlag" i per vulnerar el seu Estatut d'Autonomia.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'Estat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut