Cinc morts i 48 ferits en un atropellament durant una desfilada de Nadal a Wisconsin

S'ha detingut la persona que conduïa el vehicle i la policia descarta que es tracti d'un atemptat terrorista

Actualitzat

Atropellament massiu a l'estat de Wisconsin, als Estats Units. Un totterreny ha envestit les persones que participaven en una desfilada nadalenca.

Aquest dilluns al vespre, la policia ha descartat que l'atropellament sigui un atemptat terrorista. "No hi ha cap prova que això sigui un incident terrorista", ha assegurat el cap del departament de policia de Waukesha, Dan Thompson.

La policia confirma la detenció del conductor i que hi ha almenys cinc morts i més d'una quarantena de ferits, molts dels quals menors. En l'última actualització de la policia, aquest dilluns a la nit, la xifra de ferits s'elevava a 48.


No es descarta que hi puguin haver més ferits ja que hi ha persones que han estat traslladades a l'hospital per particulars.

Els fets van passar diumenge a quarts de cinc de la tarda a Waukesha, una ciutat dormitori a l'oest de Milwaukee, a l'estat de Wisconsin, d'uns 72.000 habitants.

El detingut és Darren Brooks, un home de 39 anys i originari de Milwaukee, que va ser detingut a prop del lloc de l'atropellament.

Un agent de policia va disparar contra el vehicle per aturar-lo i es van viure diverses escenes de pànic.

Les imatges de l'atropellament van ser enregistrades amb un telèfon mòbil, per una periodista que seguia la desfilada des d'un balcó.


Escoles tancades i crida per donar sang

Aquest dilluns a les escoles de Waukesha s'han cancel·lat les classes i potser continuaran tancades dimarts.

La policia també ha tancat el carrer on es van produir els fets per continuar amb les investigacions. A més a més, s'ha limitat l'accés a les zones adjacents, permès només als veïns acompanyats d'agents de policia.

Als hospitals de la ciutat també demanen donacions de sang per als ferits de l'atropellament.

 

Després de l'absolució de Rittenhouse

Aquest incident ha passat pocs dies després que a Wisconsin fos absolt el jove Kyle Rittenhouse, que va disparar a dos manifestants antiracistes l'any passat durant els disturbis i protestes contra la violència policial a Kenosha, a uns 80 quilòmetres de Waukesha.

Els fets també recorden l'atropellament deliberat amb un camió, que el 2016 a Alemanya, va causar la mort de 12 persones en un mercat de Nadal a Berlín, en un atac relacionat amb l'Estat Islàmic.

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut