Almenys 5 persones han mort, en el naufragi d'aquest dimecres (Open Arms)

Sis morts en un naufragi al Mediterrani en què Open Arms rescata unes 100 persones

En poc més de 24 hores, el vaixell de l'ONG ha rescatat més de 260 persones en tres operacions de salvament en alta mar

RedaccióActualitzat

Almenys sis migrants han mort aquest dimecres al Mediterrani central arran de l'enfonsament d'una embarcació amb un centenar de persones a bord.

El vaixell de l'ONG Open Arms ha pogut localitzar la patera abans que naufragués. Feia hores que la buscava, perquè sabia que anava a la deriva.

Quan hi han arribat han pogut repartir armilles i mascaretes abans que el fons de l'embarcació cedís i els ocupants caiguessin a l'aigua. Els equips d'Open Arms han saltat a l'aigua per rescatar-los.

Òscar Camps, fundador d'Open Arms, ha denunciat en un missatge a Twitter que "això és el que passa quan s'abandona la gent al mar"

 

 

Al final, l'acció d'Open Arms ha permès salvar la vida de la majoria dels migrants naufragats.

 

Un nadó mor a conseqüència del naufragi

Tots els nens que viatjaven a bord de l'embarcació s'han pogut rescatar. Un d'ells, però, un nadó que necessitava ser evacuat de forma urgent a un hospital, ha mort hores més tard.

El nadó havia estat reanimat pels metges a bord de l'Open Arms i estava esperant l'evacuació, que ja estava activada, segons ha explicat l'ONG al seu compte de Twitter:

 

 

 

Tres rescats en 24 hores

Aquesta era la segona intervenció d'Open Arms en poques hores. Dimarts ja havien rescatat 88 persones més que anaven en una patera a la deriva en aigües internacionals.

En un altre naufragi, ocorregut també aquest dimarts, se sap que hi van morir 13 persones, entre les quals tres dones i un menor. Segons ha explicat l'Organització Internacional de les Migracions (OIM), els migrants fugien de Líbia, un país amb una situació de guerra civil, amb dos governs que s'autoproclamen legítims.

El dimecres al vespre, l'ONG ha rescatat 64 persones que viatjaven a la deriva en una patera, segons ha anunciat el director de l'ONG, Òscar Camps:

 

 

Aquest dimecres a la nit, després de les tres operacions de salvament, a bord de l'Open Arms, hi viatjaven 263 persones.

Aquesta és la missió número 78 del vaixell Open Arms, que va salpar de Barcelona el 4 de novembre.

ARXIVAT A:
MigracionsOpen Arms
Anar al contingut