L'incendi ha provocat una gran fumera (Reuters/Stringer)

Cinc morts en un incendi a la fàbrica de vacunes més gran del món, a l'Índia

L'empresa que fabrica la vacuna d'Oxford i AstraZeneca contra la Covid-19, però, assegura que la producció no n'ha resultat afectada

Redacció/AgènciesActualitzat

Almenys cinc persones han mort en un incendi a les instal·lacions de l'Institut Serum de l'Índia (SII), el fabricant més gran de món en volum de vacunes i que produeix la fórmula Covishield, la vacuna d'Oxford i AstraZeneca contra la Covid-19.

L'incendi s'ha declarat en una àrea del gran complex de la seu central de SII a la localitat de Pune, a l'estat de Maharastra. El president de la companyia, Adar Poonawalla, ha assegurat que el foc no afectarà els enviaments de Covishield perquè hi ha "múltiples edificis de producció".

Segons alguns mitjans de comunicació indis, les flames han cremat en un edifici en construcció a certa distància del complex on es fabriquen les vacunes.

Tot i que en principi no es pensava que hi hagués víctimes, després d'apagar les flames, els bombers han trobat els cossos de cinc persones que havien mort i nou que han estat rescatades amb vida.

Les causes de l'incendi encara no se saben.

Aquesta empresa fabrica, a més de la vacuna de la Covid, vacunes contra altres malalties com la poliomielitis, el tètanus, la diftèria, les galteres, el xarampió, l'hepatitis B o la rubèola. Tots aquestes medecines les exporta a més de 170 països.

(Reuters/Stringer)

Els incendis, enfonsaments i altres accidents semblants són freqüents a l'Índia, sovint degut al precari estat de les infraestructures i a la falta de manteniment a causa moltes vegades de la corrupció i les pràctiques il·legals.

Segons les últimes dades oficials, el 2018 es van registrar a l'Índia 13.099 incendis en edificis governamentals, col·legis o residències, en què van morir 12.748 persones i 777 van resultar ferides.

ARXIVAT A:
Vacunes
Anar al contingut