Melilla

Cinc immigrants ferits en intentar saltar la tanca fronterera que separa Melilla del Marroc

La tanca de Melilla ha tornat a ser notícia. Cinc immigrants sense papers han resultat ferits lleus quan intentaven saltar la tanca fronterera, segons fonts pròximes a la investigació. Els "sense papers" formen part d'un grup d'uns 40 immigrants, que també han intentat passar la tanca de matinada. Els fets coincideixen justament amb el primer aniversari de l'últim intent massiu de superar il·legalment la tanca que separa el Marroc de Melilla. En aquella ocasió van ser gairebé 300 els immigrants que van aconseguir passar a Melilla.

Actualitzat

Un any després dels assalts massius d'immigrants sense papers a la tanca que separa el Marroc de Melilla, una quarantena de "sense papers" han intentat saltar-la. Cap d'ells, però, ho ha aconseguit, i per això ho han tornat a provar en un segon intent. Tanmateix, les forces policials marroquines han avortat els dos assalts.

Cinc immigrants han resultat ferits lleus i han estat atesos immediatament després "per qüestions d'humanitat", ha assegurat el delegat del govern a Melilla, José Fernández Chacón. Així doncs, aquest assalt queda molt lluny del que es va viure ara fa un any, quan 700 immigrants van intentar accedir al territori espanyol i uns 300 d'ells ho van aconseguir. Durant aquell assalt van resultar ferits diversos immigrants i alguns membres de la Guàrdia Civil.

A banda d'aquest intent, la delegació del govern ha assegurat que el pas fronterer entre el Marroc i Melilla no registra incidents remarcables.

En un altre ordre de coses, l'arribada de "cayucos" no s'atura. En les últimes hores han arribat a les costes d'Almeria i Granada uns 120 immigrants sense papers. Entre els estrangers, hi ha almenys 33 menors. La patera amb més persones és la que ha arribat al port de Motril, a Granada, amb més de 60 persones. La resta han estat portats per Salvament Marítim fins a Almeria.

Anar al contingut