Jordi Pujol Ferrusola (Europa Press)

Cinc fills de Jordi Pujol, en els Papers de Pandora per comprar accions de manera opaca

Jordi, Marta, Mireia, Pere i Oleguer Pujol Ferrusola haurien transferit 7 milions d'euros de Suïssa a Andorra per comprar accions de grans empreses espanyoles

RedaccióActualitzat

Cinc fills de Jordi Pujol haurien gastat 7 milions d'euros que tenien en un banc de Suïssa per comprar accions de grans empreses espanyoles com Telefónica, CaixaBank, el Banc Santander o Iberdrola.

Així consta en els Papers de Pandora, desvelats pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ), integrat per diversos mitjans internacionals, segons ha explicat aquest divendres La Sexta.

Els 7 milions d'euros eren, de fet, una petita part dels 137 milions que hi havia en el compte obert pels Pujol en la banca privada Lombard Odier a nom d'una fundació.

L'existència d'aquest compte la va fer pública el diari El Mundo el 17 de novembre del 2012 a partir d'un esborrany de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional.

Imatge de la família Pujol Ferrusola, quan Jordi Pujol era president de la Generalitat
Cinc dels set fills de Jordi Pujol i Marta Ferrusola apareixen als Papers de Pandora

Jordi, Marta, Mireia, Pere i Oleguer Pujol Ferrusola haurien mogut els 7 milions d'euros a diversos comptes de la Banca Privada d'Andorra (BPA) vinculats amb societats offshore de Panamà que van utilitzar per comprar les accions de manera opaca.

Els comptes andorrans es van crear només dos dies després de la informació publicada per El Mundo, el 19 de novembre. I els diners es van moure dos dies més tard, el 21 de novembre.

Oleguer Pujol Ferrusola (ACN/Xavier Vallbona)

Qui més en va transferir, amb diferència, va ser Jordi Pujol Ferrusola: 3,6 milions d'euros. Mireia, una tercera part: 1,2 milions. Oleguer, 900.000 euros; Pere, 146.000 euros, i Marta, 71.000 euros.

La persona que va actuar en nom dels Pujol, com a representant de les cinc societats, és José Cornelio Berdiales, suposat testaferro de la família.

Pere Pujol Ferrusola (Europa Press/Eduardo Parra)

El despatx de Panamà que va crear les societats dels fills de Jordi Pujol i Marta Ferrusola és Alcogal (Alemán, Cordero, Galindo i Lee), que es dedica a la creació de societats mercantils offshore.

Les cinc societats són Kopeland (Jordi), Doral (Marta), Doneran (Mireia), Kamala (Oleguer) i Clipperland (Pere).

 

ARXIVAT A:
Frau fiscalJordi Pujol
Anar al contingut