Públic del festival Sónar, aquest 2019 (ACN)
Públic del festival Sónar, aquest 2019 (ACN)

Cinc festivals de música catalans, denunciats per no deixar entrar-hi menjar

Facua assegura que 42 festivals a tot Espanya no compleixen la legislació

Actualitzat

L'organització de consumidors Facua ha denunciat 42 festivals de música per no deixar entrar menjar de fora del recinte.

Són festivals que s'han fet a tot Espanya entre el maig i l'agost que prohibien entrar-hi tant menjar com beguda comprades a l'exterior.

A Catalunya, són cinc: Sónar, Unite with Tomorrowland, Reggaeton Beach Festival, Barcelona Beach Festival i Rock Fest Barcelona.

Segons FACUA, es tracta d'una pràctica il·legal.

El seu portaveu, Rubén Sánchez, demana a les administracions que posin sancions:

"Es una pràctica que s'està generalitzant. Gairebé tots els festivals que hem conegut aquest estiu, amb alguna excepció, limiten el dret d'admissió, no et permeten entrar amb una ampolleta d'aigua, no et permeten entrar amb un entrepà... Per què? Senzillament perquè el compris a dins a un preu que pot ser dos, tres, deu vegades més car del que li ha suposat a l'usuari. Això és il·lícit, és un pràctica contrària a la legislació de defensa dels consumidors."

Sánchez critica que les administracions autonòmiques no actuïn davant d'irregularitats com aquestes que, assegura, també passen en cinemes i parcs d'atraccions.

Segons l'article 82.1 de la Llei General de Defensa del Consumidor, no permetre l'entrada amb beguda i menjar de fora és una "pràctica abusiva".

Facua afirma que com que no s'imposen multes "contundents", s'està "facilitant que les empreses inflin els seus beneficis perquè obliguen els usuaris a adquirir el menjar i la beguda als establiments dels mateixos recintes, a preus generalment molt elevats."

L'organització de defensa dels consumidors anima els usuaris que ho comuniquin a l'associació per tramitar les denúncies contra les empreses responsables d'aquests abusos.

Fins ara, només un cinema de Badajoz ha rebut una multa de 3.000 euros per no deixar-hi entrar menjar.

ARXIVAT A:
Consum
Anar al contingut