Campdevànol

Cinc euros per entrar als gorgs de Campdevànol

L'entrada l'hauran de pagar els més grans de 12 anys tots els caps de setmana des d'ara i fins al setembre, i cada dia d'agost

RedaccióActualitzat

Primer cap de setmana que es fa pagar per entrar als gorgs del Torrent de la Cabana. Els visitants que no siguin de Campdevànol o de les Llosses, els dos municipis on està situat el torrent, hauran de pagar una ecotaxa de 5 euros.

 

Una mesura que vol posar fi a la massificació dels gorgs durant els mesos d'estiu.

Aquest primer dia d'ecotaxa ha agafat per sorpresa la majoria de visitants.

L'entrada s'haurà de pagar tots els caps de setmana des d'ara i fins al setembre. A l'agost, cada dia. Hi haurà també aforament màxim: 500 persones. En aquest espai, en ple estiu s'hi arribaven a concentrar 2.000 persones.

 

Una massificació, sovint acompanyada d'incivisme, que els ajuntaments de Campdevànol i les Llosses consideren insostenible.

Així ho explica Joan Manso, alcalde de Campdevànol:

"Això no és una platja, això són finques privades, tenen uns propietaris. Aquests propietaris i l'Ajuntament tenen l'obligació de preservar mediambientalment aquests entorns. És un dels espais més bonics del poble, n'estem molt orgullosos com a poble i volem que sigui un actiu de present i de futur."

Els diners obtinguts amb l'ecotaxa es reinvertiran en la preservació de l'espai.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut