Brussel·les

Cinc espanyols detinguts durant una manifestació antiracista a Brussel·les

Tensió al barri de Molenbeek, on un grup d'extrema dreta va convocar una manifestació antiislamista

RedaccióActualitzat

La ciutat de Brussel·les intenta, de mica en mica, tornar a la normalitat, però encara amb diversos brots de tensió.

Un dels punts conflictius és el barri de Molenbeek, de majoria musulmana, on vivien els autors dels atemptats jihadistes. Allà hi havia prevista dissabte a la tarda una manifestació d'extrema dreta antiislamista convocada pel grup d'extrema dreta Generació Identitària.

Dimecres a la tarda, l'alcalde la va prohibir, però de totes maneres s'ha fet, amb el resultat de dues persones detingudes.

La policia va incrementar la presència als carrers del barri de Molenbeek. Tot i així, hi havien accedit desenes d'ultres que amenaçaven la convivència amb el veïnat.

El moment més tens va ser quan aquest cotxe va trencar el cordó policial accelerant a fons i va envestir una veïna, que va resultar ferida greu. El conductor i l'acompanyant van ser interceptats i detinguts.

A la cèntrica plaça de la Borsa de Brussel·les hi havia convocada dissabte una altra concentració, aquesta de l'extrema esquerra antiracista.

Detinguts espanyols

A la concentració antixenòfoba de la plaça de la Borsa, la policia també va detenir diversos participants.

Almenys cinc espanyols de la plataforma 15-M han estat detinguts després de la concentració antiracista dissolta finalment per la Policia Federal belga. Els cinc espanyols detinguts ja han estat posats en llibertat

Entre ells hi ha Israel Ruiz, un noi de Cantàbria que viu a Brussel·les des de fa un any i és militant d'Esquerra Unida, segons ha informat la direcció del partit a Cantàbria.

En total, segons el diari belga "Le Soir", la policia va detenir una desena de persones, entre elles el president de la Lliga dels Drets de l'Home.

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut