Barcelona

Cinc escoles de primària debaten en el Parlament propostes sobre civisme i violència escolar

El Parlament de Catalunya ha acollit un ple molt especial. Els escons no han estat ocupats per polítics, sinó per 150 alumnes de primària que han simulat una sessió parlamentària. Els escolars, d'entre 9 i 11 anys, han debatut quatre projectes de llei que han elaborat ells mateixos a classe i que després han aprovat en votació. Els temes que han tractat són el foment del civisme, la no-violència als centres educatius i la millora de l'ús de l'aigua i de la salut bucodental. La sessió ha estat presidida per Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, i per un representant de cada grup parlamentari.

Actualitzat

Per quart any els alumnes més grans de primària han omplert el Parlament de Catalunya per fer un debat parlamentari. El president del Parlament, Ernest Benach, ha rebut els representants de les cinc escoles participants, que han portat propostes de llei sobre temes com l'ús de l'aigua, la salut dental dels escolars o l'incivisme.

Cada escola ha proposat una llei, i les altres han presentat al·legacions a cada text proposat, tal com es fa als debats de debò. Un projecte de llei contra la violència als centres educatius ha estat el més debatut.

En un ritme frenètic i àgil, han presentat, debatut i aprovat cinc lleis en menys d'una hora i mitja.

Anar al contingut