Barcelona

Cinc detinguts per una agressió homòfoba en un vagó del metro fa quatre mesos

Els Mossos també han detingut una altra persona per una agressió a un treballador de TMB a qui van insultar i amenaçar de mort amb una navalla

ACN/RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana sis persones per dos atacs homòfobs al metro de Barcelona, tots dos ocorreguts fa uns mesos.

En un cas van detenir cinc persones que haurien insultat i agredit un jove al metro de Barcelona, a qui van provocar una fractura al nas el 28 de maig passat.

Els fets van passar a quarts de set del matí: dos joves es trobaven asseguts a terra en un vagó d'un comboi de l'L1 en direcció a Santa Coloma quan a l'estació de Marina van pujar un grup de joves que, en adonar-se de la seva condició sexual, van començar a escopir-los i insultar-los.

Les víctimes els van recriminar aquesta actitud i els autors van començar a colpejar un dels joves fins a provocar-li lesions greus al nas.

Dimarts passat, els agents de la Unitat d'Investigació de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir els presumptes autors dels fets després d'una investigació que, gràcies al visionat de les càmeres de seguretat i a altres indicis investigats, va permetre la seva identificació i localització.

Després de passar a disposició judicial, els acusats van quedar en llibertat.

 

Agressió a un treballador del metro

També s'ha detingut una altra persona en relació amb una altra agressió homòfoba.

En aquest cas, els agents van detenir una persona acusada d'haver participat en un delicte d'amenaces greus contra un treballador del metro de Barcelona amb motivació LGTBIfòbica.

El fet va tenir lloc l'abril passat quan la Unitat Central d'Odi i Discriminació va tenir coneixement de l'existència d'un incident homòfob contra un treballador de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), concretament a les instal·lacions del Metro de Barcelona.

Segons va explicar la víctima, l'agressor va començar a crear aldarulls a la zona d'accés de la parada de metro quan anava amb el seu patinet elèctric, fet que el treballador de TMB li va recriminar.

A partir d'aquest moment, l'autor va començar a proferir insults homòfobs i el va amenaçar greument de mort mentre esgrimia una arma blanca, concretament una navalla automàtica.

Com a conseqüència de la gravetat dels fets denunciats, la unitat especialitzada del cos de Mossos d'Esquadra encarregada d'aquest tipus d'investigacions greus va iniciar una investigació que va permetre comprovar el delicte, identificar plenament a l'autor dels fets i, finalment, detenir-lo aquest dimarts passat.

La víctima va estar de baixa laboral per les afectacions psicològiques conseqüència dels fets.

El detingut, de 19 anys, després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs.

L'Observatori contra l'Homofòbia ha celebrat aquestes detencions per frenar la impunitat d'aquest tipus d'accions i ha expressat el seu suport al treballador de TMB afectat per l'agressió.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+HomofòbiaMetro
Anar al contingut