Marbella

Cinc detinguts, entre ells Julián Muñoz, en la tercera fase de l'operació contra la corrupció a Marbella

Agents del Cos Nacional de la Policia han detingut cinc persones, entre elles l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz i l'exedil Pedro Pérez, en una nova fase, la tercera, de l'anomenada Operació Malaia. La policia ha efectuat, a més, diversos escorcolls arran de les investigacions dutes a terme des que es va obrir l'operació contra la trama de corrupció a Marbella, en què ja s'ha detingut més de cinquanta persones. Després d'escorcollar la casa de Muñoz han traslladat l'exalcalde a dependències policials.

Actualitzat

Julián Muñoz sortia a primera hora del matí de casa seva, a la urbanització La Pera, de Marbella, quan efectius de la Policia Nacional l'han interceptat i l'han portat de nou al seu domicili. Des d'aleshores els agents han mantingut tallat l'accés a la urbanització i han escorcollat el domicili de l'exalcalde de Marbella. Després de l'escorcoll a la finca que Muñoz té a Puerto Banús, els agents han traslladat l'exalcalde a les dependències policials.

Ell és un dels cinc detinguts en la tercera fase de l'anomenada Operació Malaia contra la corrupció a Marbella, en què des que va començar s'ha detingut una cinquantena de persones, entre elles l'exassessor municipal d'Urbanisme Juan Antoni Roca, l'exalcaldessa Marisol Yagüe i altres edils, empresaris i advocats.

Un altre dels detinguts avui és l'exedil Pedro Pérez, que ha estat portat a les dependències policials. La policia està escorcollant també alguna de les seves propietats.

Segons han confirmat fonts de la investigació, les indagacions contra Muñoz i Pérez es van iniciar després que els seus noms van aparèixer a les agendes de l'exassessor municipal d'Urbanisme Juan Antonio Roca, suposat cervell de la trama.

El fiscal anticorrupció Antonio Salinas els acusa a tots dos d'haver rebut pagaments de Roca: "Han cobrat de Roca com a conseqüència d'una contraprestació."

Anar al contingut