Els arrestats volien atemptar contra el diari que va publicar les caricatures de Mahoma. (Foto: Reuters)
Els arrestats volien atemptar contra el diari que va publicar les caricatures de Mahoma. (Foto: Reuters)
Copenhaguen

Cinc detinguts a Dinamarca, sospitosos de voler atacar el diari que va publicar les caricatures de Mahoma

Les policies danesa i sueca han detingut cinc persones sospitoses de preparar un atemptat imminent contra el diari "Jyllands-Posten" de Dinamarca, el rotatiu que al 2005 va publicar les polèmiques caricatures de Mahoma. Els arrestats, tres dels quals tenien nacionalitat sueca, estarien vinculats a l'islamisme radical i eren originaris de països del Pròxim Orient i del Nord d'Àfrica. Planejaven entrar a les oficines del diari i matar el màxim número de persones possible, segons han explicat les forces de seguretat daneses.

Actualitzat
La policia ha requisat als arrestats una arma d'assalt i un silenciador i munició. El director de la Policia Danesa, Jakob Scharf, ha assegurat que els sospitosos eren "milicians islamistes que tenien connexions amb xarxes terroristes internacionals".

No és la primera vegada que el diari que va publicar les caricatures de Mahora i el seu dibuixat estan amenaçats. L'any passat la policia danesa va descobrir un complot per atemptar contra el rotatiu. Al gener, el creador de les polèmiques caricatures, que van provocar una onada de protestes a tot el món, va escapar de l'atac d'un home armat amb una destral i que estava relacionat amb Al-Qaeda.

Del total de detencions, quatre s'han fet a Dinamarca i una altra a Suècia. Segons la policia sueca, els sospitosos estarien relacionats amb l'atemptat suïcida fallit que va tenir lloc fa dues setmanes a Estocolm. Un home va morir en esclatar la bomba que volia col·locar en una estació de tren o en un centre comercial.

Segons mitjans de comunicació suecs, no es descarten més detencions en les pròximes hores ja que la investigació encara continua oberta.
Anar al contingut