La banda organitzava emboscades contra homosexuals i ho difonia a les xarxes socials
La banda organitzava emboscades contra homosexuals i ho difonia a les xarxes socials

Cinc anys de presó per vexar gais amb el "pilla-pilla" i penjar-ho a internet

El jutge considera que imitaven un grup homòfob rus de perfil nazi

Actualitzat

Sentència condemnatòria per a tots els integrants del "projecte pilla-pilla", que es dedicaven a vexar homes gais.

Al líder de la banda li han caigut cinc anys i mig de presó pels delictes d'atac a la integritat moral, coaccions i revelació de la identitat sexual.

El jutge considera que imitava un grup homòfob rus de perfil nazi. I ordena que se li tanquin els perfils a les xarxes, on té penjades escenes d'humiliacions i agressions a homosexuals.

Els altres cinc acusats tenen penes inferiors, de 9 a 27 mesos de presó. I tots hauran d'indemnitzar amb 9.000 euros les víctimes.

La banda, amb el pretext de combatre pederastes, organitzava emboscades contra homosexuals a qui vexava i gravava per difondre-ho després a les xarxes socials.


Mykola, el líder

En la seva sentència, el Jutjat Penal número 2 de Granollers ha condemnat el capitost del grup Mykola, de nacionalitat ucraïnesa, per un delicte contra la integritat moral en concurs amb un altre de coaccions i de descobriment, i amb l'agreujant de superioritat i discriminació per orientació sexual.

Cinc membres més de la banda els ha condemnat pel mateix a penes d'entre 2 anys i nou mesos de presó en corroborar que l'organització tenia com a objectiu "la persecució, humiliació i vexació d'homes homosexuals".

 

La Fiscalia sol·licitava 21 anys de presó per a Mykola i penes de fins a dos anys per delictes contra la integritat moral i contra la intimitat per a la resta de la banda "pilla-pilla", els integrants de la qual van negar durant el judici que fossin homòfobs i van al·legar que només pretenien denunciar adults que es citaven amb menors amb fins sexuals.

En canvi, per al magistrat Francisco Javier Molina, ha quedat provat que el novembre del 2013 Mykola es va erigir líder del grup "Proyecto Pilla Pilla", creat a imitació de la banda russa Okkupay Pedofilyay de "clara ideologia neonazi" que humiliava homosexuals "amb el pretext aparent d'identificar i neutralitzar supòsits pederastes".

Imatge de dos dels acusats en el judici contra el "projecte pilla-pilla", el 15 de novembre (ACN/Norma Vidal)

 

Operaven a les Franqueses i a Granollers

Els membres del "tocar i parar operaven a les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) i Granollers "criminalitzant el col·lectiu homosexual" i "arribant a cometre agressions físiques, gravant els atacs que cometien i servint-se de les xarxes socials a internet per difondre'ls".

Per això, a més del pagament d'una indemnització de 9.000 euros a cadascuna de les víctimes, el jutge ha decretat el decomís i clausura dels diferents perfils en xarxes socials pertanyents a Mykola, que incloïen "vídeos amb escenes d'humiliacions i agressions a persones homosexuals i de simbologia nacional socialista".

El magistrat, que destaca la relació entre Mykola i el líder rus d'Okkupay Pedofilyay, ha donat per vàlida així la principal tesi de l'acusació, que pretenia relacionar al principal acusat amb el moviment neonazi europeu.


Contactaven amb la víctima per coaccionar-la

També la sentència dona per fet que entre els mesos de novembre i desembre del 2013 , Mykola va contactar amb almenys tres víctimes "amb planificació prèvia i mitjançant engany, fent-se passar per un menor d'edat" per marcar-hi un punt de trobada amb l'excusa de voler mantenir relacions sexuals.

Arribat el dia de la cita, un grup d'entre deu i vint persones de la banda homòfoba abordava les víctimes "valent-se de la notable desproporció de la seva força numèrica", les envoltaven perquè no fugissin i, "de manera intimidatòria", les gravaven i obligaven a respondre a un interrogatori de preguntes forçades.

Entre altres qüestions, els exigien que responguessin a preguntes sobre la seva condició sexual i familiar, que donessin les seves dades personals i que reconeguessin públicament "no només la seva homosexualitat, sinó també que eren uns pederastes abusadors de nens".

 

Distribuïen els vídeos per la xarxa social

Aquests vídeos eren després penjats a les xarxes socials on el seu contingut "era accessible de forma massiva i indiscriminada a qualsevol persona" i s'arribaven a convertir molts en "virals" i causaven, subratlla el magistrat, "una greu afectació a la intimitat i la dignitat de les víctimes, la imatge apareixia de forma reconeixible i humiliant".

A més, recalca la sentència, "aquests fets van generar en aquella època i en els mesos successius un estat d'alarma social entre la població LGTBI que temia per la seva seguretat i integritat, i es veien greument afectats en la seva dignitat col·lectiva".

Durant el judici, que es va fer el mes passat, la defensa va emmarcar aquestes accions en un intent per ridiculitzar adults que mantenien relacions amb menors, desmarcant-se així de les acusacions d'homofòbia.

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut