Imatge d'una de les manifestacions per Pablo Hasél a Barcelona
Imatge d'una de les manifestacions per Pablo Hasél a Barcelona (Albert Gea/Reuters)

Cinc anys de presó per a un jove escocès per les protestes per l'empresonament de Hasél

La sentència considera provat que l'acusat va moure contenidors i va llençar pedres als Mossos durant una manifestació que va començar als jardinets de Gràcia

RedaccióActualitzat

Un jove veí de Barcelona ha estat condemnat per les protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hasél el febrer de l'any passat.

L'Audiència de Barcelona l'ha condemnat a cinc anys de presó perquè considera provat que l'acusat va moure contenidors i va llençar pedres als Mossos durant una manifestació que va començar als jardinets de Gràcia.

El jove es diu William Aitken i està empresonat des del febrer 2021. Llavors no se li va concedir la llibertat provisional amb l'argument que el Regne Unit és un país fora de la Unió Europea des del Brexit i hi havia risc de fugida.

El tribunal dona credibilitat al testimoni de dos agents dels Mossos i condemna el jove pels delictes d'aldarulls i atemptat contra l'autoritat amb l'agreujament d'instrument perillós.

El jove el van detenir en la segona nit d'incidents per les protestes juntament amb una trentena de persones més.

La defensa d'Aitken, Alerta Solidària, diu que recorrerà la sentència, qualifica la condemna de desproporcionada i sosté que en el judici va haver-hi contradiccions amb altres agents dels Mossos.

En la sentència, el tribunal ha rebutjat la petició de la Fiscalia que demanava que l'acusat fos expulsat de l'estat espanyol.

ARXIVAT A:
JudicialPablo Hasél
Anar al contingut