Rosa Maria da Cruz, la dona acusada d'amagar la filla durant dos anys, aquest dilluns, als jutjats de Tulle
Rosa Maria da Cruz, la dona acusada d'amagar la filla durant dos anys, aquest dilluns, als jutjats de Tulle

Cinc anys de presó per a la mare que va amagar la filla al maleter fins als 2 anys

Actualitzat

Cinc anys de presó. És la pena que li ha estat imposada a Rosa Maria da Cruz per haver tingut la seva quarta filla amagada al maleter del cotxe els seus dos primers anys de vida, fet que ha ocasionat a la nena el que els metges han qualificat de "síndrome d'autisme irreversible".

La justícia francesa ha determinat que tres dels cinc anys Da Cruz els pugui complir en llibertat condicional. Després de pronunciar el veredicte, el president del tribunal ho ha justificat:

"El tribunal ha tingut en compte el seu recorregut. Aquesta decisió decebrà moltes parts, segurament."

Es referia al fet que, segons van declarar els metges i membres dels serveis socials durant el judici, Da Cruz és "una bona mare" amb els altres tres fills, de 9, 14 i 15 anys.

La dona, de 50 anys, l'han jutjat per "actes de violència causants d'una mutilació o una discapacitat permanent a un menor de 15 anys". I és que la seva filla petita, que es diu Séréna i que ara té set anys, no pot parlar i té un dèficit funcional del 80%, com a conseqüència de la falta d'estímuls que va patir al principi de la seva vida.

La sentència també determina que Da Cruz perd la custòdia de Séréna, que podrà ser adoptada definitivament per la família amb qui viu actualment.

 

El cas va saltar el 2013, quan un mecànic va descobrir el nadó al maleter del cotxe. Estava envoltada d'excrements, nua i deshidratada.

Ha estat un judici molt mediatitzat i que ha causat una gran commoció a França.

L'acusació particular al judici demanava vint anys de presó; l'advocació general, vuit. La sentència es pot recórrer, però la condemnada ha dit que no ho farà.

ARXIVAT A:
FrançaMenors
Anar al contingut