Estudiants fent les proves de la selectivitat aquest any en un institut de Mora d'Ebre

Cinc alumnes treuen un 9,90, la nota més alta de la selectivitat de la Covid

Dues germanes de Santa Coloma de Farners treuen un 9,8, la millor nota de la Universitat de Girona, compartida amb dos alumnes més

Actualitzat

Cinc estudiants comparteixen la nota més alta, un 9,90, que s'ha assolit en la convocatòria de la selectivitat d'aquest curs, marcat per la pandèmia del coronavirus. Un 94% dels alumnes han aprovat les proves d'accés a la universitat, PAU, dos punts per sota que l'any anterior, quan hi va haver un 96% que les van superar.

Les notes màximes les han aconseguit dues noies i tres nois d'instituts de Santa Coloma de Gramenet, Manlleu, Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Dos d'ells es van examinar a la Universitat de Barcelona, una a la Universitat Autònoma de Barcelona, un a la Universitat Politècnica de Catalunya i un a la Universitat Pompeu Fabra.
 

En total, es van presentar 32.641 alumnes, que han obtingut una nota mitjana de 6,616, una nota gairebé idèntica a la de l'any anterior (6,615).

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas, considera que les mesures aplicades en la convocatòria d'aquest curs no han perjudicat els estudiants.

 "El fet que la nota mitjana de la PAU 2020 sigui gairebé exacta que la de l'any passat confirma que la flexibilitat en l'opcionalitat introduïda enguany ha donat resposta als objectius establerts: mantenir el rigor de les proves sense perjudicar els estudiants afectats per la situació derivada de la Covid-19"

Malgrat que el percentatge d'aprovats és inferior al de l'any  passat, segons Baulenas, en xifres absolutes n'hi ha hagut més. L'any passat hi va haver 30.103 aprovats, i aquest any en són 30.873.

"No hi ha hagut una disminució significativa del percentatge d'aprovats i, en tot cas, era esperable tenint en compte que 5.000 estudiants més es presentaven a les proves. En nombre absoluts sí que tenim més aprovats que mai, amb un augment de 2.600 estudiants i una xifra rècord que supera per primera vegada els 30.000."

 

 

Dues germanes treuen un 9,8

La nota més alta obtinguda entre els examinats a la Universitat de Girona ha estat d'un 9,80, que comparteixen quatre alumnes, dels quals, curiosament, hi ha dues germanes de Santa Coloma de Farners. La resta són una noia de Sant Feliu de Guíxols i una altra de Girona.

A les seus pertanyents a la Universitat de Lleida i a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona la qualificació més alta ha estat un 9,70, també compartida per 8 alumnes, quatre en cada universitat.
A la UdLl, són tres noies i un noi: tres de l'Institut Gili i Gaya de Lleida i una noia de Linyola, alumna de la Salle-Mollerussa.

A la URV, són un noi i una noia d'instituts de Tarragona, una noia de Torredembarra i un noi de Reus.

En aquesta convocatòria 1.028 alumnes han conseguit una nota igual o superior a 9, 608 noies i 420 nois, que rebran la distinció amb un diploma que els atorga el govern de la Generalitat.

ARXIVAT A:
Educació Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut