Cimera Catalunya-Flandes: reclamen "mecanismes" a la UE per integrar nous estats
Trobada a Palau entre Quim Torra i Jan Jambon (ACN)
Barcelona

Cimera Catalunya-Flandes: reclamen "mecanismes" a la UE per integrar nous estats

La reunió entre el president Quim Torra i el de Flandes, Jan Jambon, acaba amb una declaració conjunta en què es demana resoldre el conflicte a Catalunya amb un referèndum acordat com el d'Escòcia

RedaccióActualitzat

Cimera a Palau aquest dissabte entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el de Flandes, Jan Jambon. Una trobada de la qual ha sortit una declaració conjunta en què es demana a la Unió Europea que s'impliqui per solucionar el conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol i que ha de passar -afirmen- per un referèndum acordat com el d'Escòcia.

I també una reclamació: que la Unió Europea habiliti "mecanismes" per integrar possibles nous estats. Ho ha dit el president Quim Torra, que ha remarcat que des de Catalunya sempre s'ha defensat la mateixa estratègia d'un referèndum acordat:

"És la posició amb què sempre hem anat a qualsevol negociació amb Espanya: volem un referèndum acordat, un referèndum com va tenir Escòcia. Instem també la Unió Europea que, d'alguna manera, estableixi mecanismes d'integració per a quan hi pugui haver l'aparició de nous estats en el futur."


Aquesta ha estat la primera reunió des que Jambon va prendre possessió fa unes setmanes. El primer ministre de Flandes ha demanat que es posi el focus en l'aspiració de moltes regions europees:

"Flandes vol contribuir a assolir una Europa més transparent i democràtica, i és per això que demanem junts a la nova Comissió Europea que posi el focus en les aspiracions de moltes regions i estats d'Europa, i de les de Catalunya en particular."

 

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraUnió Europea
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut