L'expresidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, el 25 d'abril, quan va anunciar la seva dimissió (Reuters)
L'expresidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, el 25 d'abril, quan va anunciar la seva dimissió (Reuters)
Madrid

Cifuentes demana un permís de tres mesos i no tornarà encara a la Complutense

Tenia un mes per reincorporar-se, fins al 16 de juny

RedaccióActualitzat

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha demanat a la Universitat Complutense de Madrid, la UCM , un permís de tres mesos sense cobrar.

El 9 de maig, Cifuentes va demanar reincorporar-se a aquesta Universitat i el 16 de maig li van assignar la plaça de funcionària que hi tenia en reserva.

És una plaça de categoria A1 i de nivell 24 i li correspon un sou brut anual de més de 43.000 euros.

Notícia relacionada: Cifuentes deixa del tot la política en renunciar a l'acta de diputada a l'Assemblea

"Aplicar escrupulosament la llei"

Ha estat la mateixa UCM la que ha fet pública la demanda del permís. En un comunicat, ha dit que es limita a complir la llei:

"La UCM té l'obligació d'aplicar escrupolosament la llei, com està fent, evitant qualsevol tracte de favor, però garantint, al mateix temps, els drets que en aquests moments li corresponguin a la senyora Cifuentes."

De tota manera, el comunicat recorda que el rectorat ja va demanar en el seu moment que Cifuentes assumís responsabilitats polítiques per l'escàndol del seu màster a la URJC:

"Una vegada assumides aquestes, correspon a la justícia decidir si existeixen responsabilitats penals, i també els termes en les quals aquestes es puguin concretar i que la UCM acatarà immediatament."

Notícia relacionada: Cristina Cifuentes, investigada per falsificació i suborn pel seu màster

 

Funcionària durant 1 any

Cifuentes és funcionària de la UCM des del 1990, però s'hi va estar poc temps: l'any següent ja va convertir-se en diputada pel PP a l'Assemblea de Madrid i des de llavors ha encadenat diferents càrrecs polítics durant 27 anys de manera ininterrompuda.

Però alguns d'aquests càrrecs van estar directament relacionats amb l'àmbit universitari: entre el 1995 i el 1999 va dirigir un col·legi major de la UCM.

Quan, el 1996, es va crear la Universitat Rey Juan Carlos, la URJC, on va aconseguir el famós màster, Cifuentes ja va formar part del consell d'administració.

Notícia relacionada: Cifuentes renuncia a la presidència de Madrid després de ser acusada de robar unes cremes

ARXIVAT A:
Cristina Cifuentes
Anar al contingut