La candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, amb el cap de llista de Ciutadans, Ignacio Aguado (EFE)
La candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, amb el cap de llista de Ciutadans, Ignacio Aguado (EFE)
Madrid

Cifuentes anuncia un principi d'acord amb Ciutadans a la Comunitat de Madrid

Els representants de les dues formacions tenen previst tornar-se a reunir dins dels propers dies, per acabar de tancar els serrells de l'acord

RedaccióActualitzat

La candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha anunciat un "acord inicial" amb Ciutadans per facilitar als populars la fomació del govern autonòmic. Després de la reunió d'aquest dimecres, Cifuentes i el cap de llista de Ciutadans, Ignacio Aguado, van coincidir que hi ha un "elevat grau d'acord", però encara han de continuar negociant, van dir, per concretar "matisos".

Així, doncs, les dues formacions ultimen els detalls d'un acord que ja ha donat fruits a l'Assemblea madrilenya, amb una vicepresidència per al partit de Rivera.

Aquest divendres, i a començaments de la setmana vinent, els representants de les dues formacions es tornaran a reunir per acabar de tancar aquests serrells de l'acord que permetrà formar govern a Cifuentes. Un és la limitació de mandats dels càrrecs públics a vuit anys; en aquest sentit, el PP dubta si ha d'afectar únicament el cap de l'executiu autonòmic.

Un altre punt encara per tancar un acord és com regular l'establiment de primàries per escollir els candidats de cada partit per presidir la Comunitat de Madrid. En aquest sentit, la dirigent popular fins i tot ha dit que està disposada a estudiar la possibilitat de fer primàries al seu partit, una de les condicions de Ciutadans. Ara bé, mentre que el PP s'inclina per un compromís més genèric, Ciutadans reclama una reforma de la llei de partits per fer-les obligatòries.

Els dos punts nous proposats pel PP, i que ha acceptat Ciutadans a l'última reunió, són obrir un portal de transparència de manera immediata i publicar les dades de les subvencions i els pressupostos dels grups parlamentaris a la pàgina web de l'Assemblea de Madrid.

Per tot plegat, la que, amb tota probabilitat, serà presidenta madrilenya afirma que l'entesa està madura i que "hi ha un nivell d'acord alt".

Anar al contingut