Cristina Cifuentes acusa dirigents del PP de la seva dimissió
Cristina Cifuentes acusa dirigents del PP de la seva dimissió

Cifuentes afirma que la seva dimissió la van "planificar" polítics del PP i empresaris

L'expresidenta madrilenya està imputada en la trama Púnica per finançament irregular del Partit Popular

RedaccióActualitzat

L'expresidenta de Madrid Cristina Cifuentes ha explicat que la seva dimissió, fa un any i mig, "es va planificar en un despatx" i ha culpat de la seva situació a polítics del seu partit, el PP, i "algun empresari que volia rebre diners". Juntament amb Esperanza Aguirre -també expresidenta de Madrid-, Cristina Cifuentes està imputada en la trama Púnica per finançament irregular del Partit Popular. Precisament aquest dilluns han començat les declaracions de testimonis i imputats sobre aquest afer.

En una entrevista a Tele 5, Cifuentes ha trencat el silenci des que va plegar i ha posat en marxa el ventilador. Ha dit que "hi ha hagut una cacera en la qual han anat tots a l'olor de la sang". Ha subratllat que van decidir treure-la "del mig" empresaris que "no van veure cobertes les seves expectatives econòmiques", i polítics del PP a qui, segons ella, els va anar molt bé la seva dimissió.

"El que em va passar es va planificar en un despatx i es va executar amb precisió matemàtica. Va ser la tempesta perfecta perquè van coincidir interessos. Hi havia un interès econòmic d'algun empresari que volia rebre diners de la Comunitat de Madrid que no va rebre [···]. Hi va haver gent que li va anar de meravella la meva marxa, perquè algú em veia com la successora de Mariano Rajoy. Hi va haver també un component de venjança en persones que me la tenien jurada des que vaig començar a aixecar catifes."


Cristina Cifuentes ha assenyalat que tot el que va envoltar el cas del seu màster "va ser el tret de sortida" d'una operació contra ella. I ha afegit que ara no renunciaria a l'aforament: "Em podria haver quedat l'escó i el Tribunal Suprem hauria arxivat el cas, però vaig decidir marxar i que hi hagués judici.2 


"Amb Pablo Casado hi tenia una amistat i en tot aquest temps no m'ha trucat" 

L'expresidenta madrilenya, que declararà l'1 d'octubre pel cas Púnica, no s'ha mostrat gaire satisfeta amb Pablo Casado:

"En la militància he trobat moltíssim suport, però per part dels dirigents ha estat diferent. Hi ha persones que m'ho deuen tot políticament i que m'han apartat. Crec que els llaços d'amistat haurien d'estar per sobre de tot. Amb Pablo Casado hi tenia una amistat i en tot aquest temps no m'ha trucat."

 

Cristina Cifuentes: "L'assumpte de les cremes es va utilitzar per enfonsar-me"

En relació al robatori de les cremes en un supermercat, Cristina Cifuentes assegura que, abans de difondre's el famós vídeo sobre aquest episodi, ja havia decidit renunciar al seu càrrec al capdavant de la Comunitat de Madrid.

"Tot el meu equip sabia que me n'anava abans del vídeo de les cremes. Van arribar a la meva bossa perquè les hi vaig ficar jo, però per equivocació. Portava un cistell i la bossa, i les vaig ficar sense voler a la bossa [···]. L'assumpte de les cremes es va utilitzar per enfonsar-me. Hi ha hagut mitjans que han fet servir les clavegueres de l'Estat [···]. S'ha dit que soc cleptòmana; mentida. S'ha dit que que m'he divorciat; també mentida."


La que va ser presidenta de la Comunitat de Madrid entre el 2015 i el 2018 ha assegurat que no té "res a amagar" i que la seva imputació en el cas Púnica l'"ha sorprès bastant" i li ha suposat "una clatellada" personal perquè, ha insistit, no té "res a veure" amb aquest afer.

Ha reconegut que ha patit molt però, quan li han preguntat si ha necessitat ajuda psicològica, Cristina Cifuentes ha estat clara: "No he necessitat ajuda perquè soc una dona molt forta."

ARXIVAT A:
PúnicaCristina CifuentesJudicialFrau fiscalCorrupció
Anar al contingut