Mèxic

Científics troben a Mèxic restes d'una espècie desconeguda de dinosaure herbívor

Restes d'una espècie de dinosaure herbívor han sigut trobades al desert de Coahuila, a Mèxic. Els científics afirmen que el nou dinosaure, tot i que encara no té nom, té un coll molt gran i tres banyes que l'ajudaven a aconseguir parella i a combatre depredadors fa 72 milions d'anys. El desert de Coahuila estava cobert per l'oceà i dinosaures de diverses espècies habitaven la zona costera.

Actualitzat
Un grup de científics ha descobert al desert de Coahuila, a Mèxic, restes d'una espècie de dinosaure herbívor desconeguda fins ara. El seu coll gran i tres banyes l'ajudaven a aconseguir parella i afrontar-se als depredadors en una platja selvàtica fa 72 milions d'anys.

L'equip de paleontòlegs ha anunciat l'existència de proves al municipi de Rincón Colorado i ha afegit que aquesta nova espècie està emparentada amb el triceratops, conegut per ser l'animal amb el cap més gran que ha caminat sobre la Terra.

L'espècie fa uns set metres, lleugerament menor que el triceratops, però les seves banyes són de la mateixa mida, quasi un metre de longitud. L'actual desert mexicà de Coahuila estava llavors cobert per l'oceà, i dinosaures de diverses espècies habitaven la zona costera.

El nom científic del nou dinosaure no es donarà a conèixer fins a finals d'any. Els especialistes esperen trobar desenes d'espècies de plantes i dinosaures desconeguts en aquesta regió desèrtica. "És només el principi per nosaltres", ha dit la paleontòloga d'un museu.
Anar al contingut