Washington

Científics nord-americans identifiquen anticossos capaços de neutralitzar el virus de la sida

Un equip d'investigadors dels Estats Units ha identificat dos anticossos naturals que poden neutralitzar el 90% de les variants del virus de la sida. Es tracta d'una eficàcia sense precedents en les investigacions fetes fins ara per combatre la malaltia i obre la porta a una possible vacuna. Segons l'Organització Mundial de la Salut, la sida és una de les epidèmies més letals de la història i es calcula que s'ha emportat la vida d'uns 25 milions de persones des del 1981, quan la malaltia va ser reconeguda.

Actualitzat
Els científics van trobar els anticossos a la sang d'un seropositiu. El seu organisme els havia desenvolupat com a mecanisme de defensa a la infecció de manera natural. A més, en les proves de laboratori, aquests anticossos s'han mostrat efectius davant la gran majoria de mutacions del virus de la sida. El descobriment ha sortit publicat a la revista "Science".

El VIH canvia constantment perquè les defenses no el reconeguin, però manté algunes característiques constants. Els anticossos descoberts ara actuen quan les detecten.

Els investigadors continuen treballant al laboratori per crear els components d'una vacuna que ajudi el sistema immunitari a produir anticossos semblants.
Anar al contingut