Califòrnia

Científics nord-americans aconsegueixen tornar objectes invisibles

La invisibilitat, una qualitat de molts superherois i de personatges de la ciència-ficció, podria convertir-se en una realitat aviat. Un grup de científics de la Universitat de Berkeley i del laboratori Lawrence Berkeley, a Califòrnia, han aconseguit un material que fa que la llum esquivi els objectes i provoca un efecte òptic d'invisibilitat. Aquest material s'hauria obtingut a partir de la nanoenginyeria i no de manera natural. La investigació té el finançament del Pentàgon i podria tenir usos militars.

Actualitzat
Els investigadors han elaborat una estructura desenvolupada artificalment amb nombroses capes en forma de xarxa que té un índex de refracció negatiu. L'objecte fet amb aquest material no absorbeix ni reflecteix la llum, de manera que es torna invisible. Aprofitant les qualitats d'aquests nous materials, es desvia la direcció de la llum visible al voltant de l'objecte, que es fa invisible als ulls tot i que, evidentment, continua estant al mateix lloc.

El Departament de Defensa dels Estats Units ha finançat la investigació. L'exèrcit nord-americà podria utilitzar aquest innovador material per construir avions o carros de combat. Segons els científics, amb aquest avenç, estan una mica més a prop de la creació de materials capaços de controlar la filtració de la llum i de fer invisible el que cobreixin.
Anar al contingut