Ciència

Científics japonesos troben l'enzim que, tractat, faria que les cebes deixessin de fer plorar

La reacció de plorar quan es talla o es pela una ceba la provoca un enzim fins ara desconegut, segons publiquen un grup d'investigadors japonesos en la revista "Nature". L'enzim, que els investigadors han denominat "factor lacrimogen", és el responsable de la irritació de les mucoses dels ulls. El descobriment pot fer que algun dia hi hagi cebes modificades genèticament sense aquest component. Això fa pensar que es podria eliminar la irritació dels ulls sense haver-se de posar ulleres per evitar la coïssor o haver de recórrer als nombrosos sistemes que es fan servir a les cuines.

Actualitzat
Estudis anteriors sobre la ceba semblaven demostrar que el factor que provoca el plor, l'òxid propantial, era un component del procés de formació de la substància que dóna la típica aroma a la ceba. Ara, els científics han demostrat que l'olor de la ceba i el seu efecte irritant no estan relacionats, i afirmen que, per tant, les cebes modificades genèticament que no tinguin aquest enzim podran conservar el gust i l'olor de les originals.
Anar al contingut