Londres

Científics britànics adverteixen del risc d'un "atac extraterrestre"

El món s'hauria de preparar per a un atac extraterrestre i hauria de fer-ho des d'un àmbit global. Això és el que reclamen un grup de científics i ho fan des d'una plataforma considerada rigorosa com la Royal Society. Per aquesta raó els mitjans han hagut d'atendre una informació que, altrament, no hauria merescut cap interès i s'hauria situat en el terreny de les bestieses que algú proclama per aconseguir notorietat.

Actualitzat
Això no implica que el seu missatge respongui a una situació real, esclar, però és un indicador notable de l'estat d'opinió d'un sector dels investigadors.

El lloc on han aixecat la veu no és exactament una revista de ciència, sinó de pensament, es tracta de "Philosophical Transactions", una publicació que es pot consultar per internet.

Dediquen tot el darrer número, com un especial monogràfic, a la qüestió de la vida extraterrestre i al costat d'un seguit d'articles que observen les descobertes recents sobre les possibilitats de vida en entorns hostils i altres qüestions, i hi ha advertiments seriosos sobre la conveniència d'estar preparats per a una situació complexa.

Així, el professor de paleobiologia Simon Conway Morris sosté que si hi ha éssers intel·ligents en alguna banda de l'univers s'han d'assemblar als humans i parteix d'aquest supòsit per convidar a una reflexió sobre els riscos d'un encontre.

Violència

Per la seva banda, els professors John Zarnecki i Martin Dominik proposen que hi hagi un pla responsable i dirigit per experts científics que prepari un marc de treball davant la possibilitat que un dia arribin a la Terra uns visitants amb la intenció d'aprofitar els recursos del planeta. El caràcter violent d'aquest visita és una probabilitat a tenir molt en compte segons aquests científics d'universitats britàniques.

La Royal Society es va fundar l'any 1660 i és des d'aleshores una prestigiosa societat que a partir de 1850 actua com una acadèmia de la ciència.

Ambaixada

L'advertiment que la publicació "Philosophical Transactions" ha llançat ja ha trobat ressò als mitjans de comunicació però no sembla que hagi merescut per ara cap reacció per part de les Nacions Unides ni altres organismes d'abast mundial, tot i que aquest organisme disposa d'un departament per als Afers de l'Espai, que dirigeix l'astrofísica de Malàisia Mazlan Othman, a qui alguns mitjans van rebatejar com l'ambaixadora de la terra davant dels "alienígenes".

Per ara, la impressió general dels "marcians" està més vinculada a la seva aparició humorística en una pel·lícula de Tim Burton més que no pas al cine catastrofista amb finalitats i·lustratives. Però tot fa preveure que l'amenaça que ara es posa sobre la taula podria quedar com una curiosa alarma una mica estrafolària que permet, això sí, l'entreteniment dels ciutadans enmig d'una crisi que no sembla que tingui res a veure amb l'arribada d'un escamot militar de "marcians".
Anar al contingut