"Cien años de soledad" serà una sèrie de televisió
"Cien años de soledad" (Flickr/Soledad Amarilla)

"Cien años de soledad" serà una sèrie de televisió de Netflix

Els fills de Gabriel García Márquez han venut els drets de l'obra a la plataforma de streaming

Xevi MiroActualitzat

"Cien años de soledad" serà una sèrie de Netflix. Tot i que Gabriel García Márquez es va negar a vendre els drets perquè se'n fes una adaptació audiovisual, els seus fills i hereus han donat per bona la proposta de la companyia de vídeo sota demanda.

La notícia l'ha donat Netflix a Twitter amb un minivídeo amb papallones grogues:

 

 

Les papallones grogues són una de les moltes metàfores que omplen l'obra magistral de García Márquez, acompanyen Mauricio Babilonia i són un símbol de l'amor i la soledat que respira gran part de l'obra.


Rodrigo García, director de sèries

Els fills del premi Nobel de Literatura colombià faran de productors executius de l'obra. Tot i que un d'ells, Rodrigo García, té una reputada carrera dins del món audiovisual, han dit que es quedarien al marge del procés creatiu. Rodrigo García és el creador de la sèrie d'HBO "In Treatment" i ha dirigit capítols de "The Sopranos", "Six Feet Under" i "Carnivàle". Segons ell, "en els últims tres o quatre anys, el nivell de prestigi i èxit de les sèries ha crescut moltíssim" i "Netflix van ser dels primers a demostrar que la gent està més preparada que mai per veure sèries en idiomes estrangers i amb subtítols".

Les raons per les quals el seu pare, l'escriptor, s'havia oposat a fer una pel·lícula o una sèrie del seu llibre més aclamat és que considerava que "Cien años de soledad" no cabria en una pel·lícula ni dues i no es podia fer en un idioma que no fos l'espanyol.


"Roma" i "Narcos" com a precedents

Francisco Ramos, vicepresident de Netflix per a les produccions en espanyol ha dit a The New York Times que la companyia ja havia intentat aconseguir els drets de la novel·la anteriorment però que no se n'havien sortit. Ha estat l'èxit de sèries com "Narcos" i pel·lícules com "Roma" -guanyadora de 3 Oscars-  que ha demostrat que Netflix "pot fer continguts en espanyol per a tot el món".

 

Es rodarà a Colòmbia

Precisament, l'elecció dels actors i molt especialment els seus accents és on se centren una part de les respostes dels usuaris davant de l'anunci de Netflix. La tria d'un actor brasiler per fer de Pablo Escobar a "Narcos" ha fet que molts usuaris demanin que el rodatge de "Cien años de soledad" es faci a Colòmbia i amb actors llatinoamericans, fets que la productora ja ha confirmat.

 

 

Una obra que crea estil

Gabriel García Márquez va escriure "Cien años de soledad" el 1967 i és considerada una de les obres més importants de la literatura universal. Ha estat traduïda a 46 idiomes i se n'han venut més de 50 milions de còpies arreu del món, segons dades de The New York Times. La novel·la va generar el que es coneix com el "boom llatinoamericà" de literatura i és una obra clau d'un estil que ha estat seguit per altres grans escriptors, "el realisme màgic".

 

"Cien años de soledad" explica la història de la família Buendía, fundadors del poble imaginari de Macondo al Carib colombià entre el segle XIX i el segle XX.

ARXIVAT A:
CinemaLiteratura
Anar al contingut