"Cicatriu", fotografies per empoderar les dones supervivents de violència masclista

La mostra, de la fotoperiodista Sandra Balsells i quatre autores més, demostra que es poden deixar enrere els maltractaments

Mariona PiquéActualitzat

Visibilitzar la violència contra les dones i enviar un missatge d'esperança és el que proposa l'exposició fotogràfica "Cicatriu", de la Fundació Setba, sobre la vida d'una supervivent.
 

Bibi amb la seva darrera cicatriu

La Bibi va patir maltractaments per part de la seva parella durant 9 anys. Un dia, davant la metgessa d'urgències, va fer el pas:

"La metgessa em va preguntar si havia tornat a caure. Vaig contestar que no, vaig dir prou i que no m'ho tornaria a fer."


D'aquell dia és la darrera cicatriu que té a la cara i que dona títol a l'exposició. Fins a poder prendre aquesta decisió, la Bibi va patir una violència que l'ha marcat de per vida, per dins i per fora:

"Porto una cicatriu amb 11 punts a la cara que veig cada vegada que em trec les ulleres i em rento. Físicament encara fa mal."

 

La mostra és un crit d'esperança, segons l'autora


El títol de la mostra no és fortuït perquè una cicatriu és una ferida guarida. La fotoperiodista Sandra Balsells considera la seva quinzena d'imatges una prova que es pot sortir del túnel:

"Poden deixar enrere la violència i refer les seves vides, però hi ha una cicatriu que queda de per vida."

 

"Cicatriu" és a la parada de metro Diagonal


L'exposició recull també 14 fotografies de dones que han patit violència masclista i que han participat en el taller que organitza la Fundació Setba.

 

La Bibi durà sempre la marca de la violència viscuda a la cara

"Cicatriu" es pot veure a l'Espai Mercè Sala, a la parada de metro Diagonal, fins a final de mes de març.

ARXIVAT A:
Violència masclistaCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut