La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola
La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha resposta al ciberatac amb un "Glòria a Ucraïna" (EFE/Julien Warnand)

Ciberatac a la web de l'Eurocambra després de declarar Rússia estat promotor del terrorisme

La pàgina del Parlament Europeu ha caigut durant dues hores per un atac de denegació de servei reivindicat per un grup pro Kremlin

RedaccióActualitzat

La pàgina web del Parlament Europeu ha estat inoperativa durant més de dues hores aquest dimecres a causa d'un ciberatac.

Tot i que fonts parlamentàries no han verificat la identitat dels atacants, el grup de hackers prorussos Killnet n'ha reivindicat l'autoria al seu canal de Telegram.

És el mateix col·lectiu que se sospita que està al darrere d'atacs dels últims dies contra serveis informàtics de la Casa Blanca, la Casa Reial britànica i diverses administracions franceses. 

Els hackers han dut a terme un atac de denegació de servei (DDoS), que consisteix a elevar tant el nivell de trànsit de la pàgina que aquesta acaba caient i no s'hi pot accedir. 

El ciberatac ha tingut lloc després que el Parlament Europeu ha votat, amb el suport d'una majoria àmplia, una resolució que considera Rússia un estat patrocinador del terrorisme, pels atacs contra objectius civils com hospitals, escoles o infraestructures energètiques.

És un text simbòlic que s'ha aprovat després que la UE ja hagi imposat sancions sense precedents a Rússia per la invasió d'Ucraïna. 

Resposta de la presidenta: "Glòria a Ucraïna"

La presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, ha remarcat en una piulada a Twitter la coincidència dels dos fets i hi ha respost amb la proclama: "Slava Ukraini" ("Glòria a Ucraïna").

"El Parlament Europeu ha patit un ciberatac sofisticat. L'ha reivindicat un grup pro Kremlin. 

Els experts en noves tecnologies l'estan combatent i estan protegint els nostres sistemes. 

Això, després que hem declarat Rússia un estat patrocinador del terrorisme. 

La meva resposta: #SlavaUkraini."

 

 

Cap a les 7 de la tarda ja s'ha restablert l'accés a la web de l'Eurocambra, tot i que encara es registraven alguns atacs menors. 

El portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha informat que s'havia contingut l'assalt i que es continuava supervisant la situació. 

Fonts parlamentàries han descartat cap vulnerabilitat dels sistemes, perquè els atacs DDoS són per bloquejar l'accés. 

 

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuUcraïnaRússia
Anar al contingut