Christina Koch dins l'Estació Espacial Internacional amb dos companys (NASA)
Christina Koch dins l'Estació Espacial Internacional amb dos companys (NASA)

Christina Koch, física i enginyera dels EUA, la dona que més temps ha estat a l'espai

Koch no tornarà a la Terra fins al 6 de febrer i haurà passat un total de 328 dies seguits orbitant al voltant del planeta

RedaccióActualitzat

L'astronauta nord-americana de la NASA Christina Koch s'ha convertit en la dona que ha estat més dies consecutius a l'espai. Koch, de 40 anys, és a l'Estació Espacial Internacional des del 14 de març i ha estat en òrbita un total de 289 dies.

Fins ara, el rècord el tenia la seva compatriota Peggy Whitson, que va estar-s'hi 288 dies.

El rècord de Koch, però, s'anirà eixamplant les pròximes setmanes perquè no està previst que torni a la Terra fins al 6 de febrer. Haurà passat així 328 dies a l'Estació Espacial Internacional. Comparteix missió amb l'italià Luca Parmitano, els russos Alexander Skvortsov i Oleg Skripochka, i els també nord-americans Andrew Morgan i Jessica Meir.

En aquests 289 dies a l'Estació Espacial, Christina Koch ha compartit espai amb diferents equips d'astronautes:

 

Llicenciada en Física, Matemàtiques i Enginyeria Elèctrica, Koch havia treballat com a enginyera al laboratori d'Astrofísica d'Alta Energia de la NASA, on dissenyava instruments científics per a diverses missions espacials que estudiaven cosmologia i astrofísica.

A l'Estació Espacial dedica temps a la investigació mèdica de malalties com l'Alzheimer i el Parkinson:

 

 

En els mesos que ha passat a l'espai, Christina Koch també ha buscat temps per a altres entreteniments:

 

I no sembla que li hagi fet res passar el Nadal tan lluny de casa:

 

 

Christina Koch ja va ser notícia fa uns mesos quan havia de protagonitzar el primer passeig espacial amb tripulació només femenina, però finalment es va haver de cancel·lar perquè a l'Estació Espacial Internacional només tenen un vestit de talla mitjana.

 

El rècord absolut de permanència a l'espai el té el rus Valeri Poliakov, que va passar-se 438 dies a l'espai entre el 1994 i el 1995.

Aquesta no és la primera fita que assoleix aquesta astronauta nord-americana, ja que a l'octubre va protagonitzar amb la seva companya Jessica Meir la primera caminada espacial d'un equip format només per dones. Van estar més de 7 hores fora de l'Estació Espacial.

L'Estació Espacial Internacional orbita al voltant de la Terra a uns 400 quilòmetres de distància, a una velocitat de 28.000 quilòmetres per hora i completa 16 òrbites diàries.

 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut