Chicago

Chicago aprova la construcció del gratacel Spire, de Santiago Calatrava

Chicago ha aprovat la construcció del gratacel Spire, de Santiago Calatrava, un edifici que s'ha de convertir en el sostre dels EUA amb 610 metres d'alçada. "Aquest edifici en espiral, davant del llac Michigan, allotjarà 1.200 vivendes excepcionals i serà una nova fita arquitectònica de la vista urbana", ha afirmat l'arquitecte valencià al seu web. L'empresa constructora, Shelbourne Development Ltd, amb seu a Dublín, ha comunicat que el cost previst supera els 2.000 milions de dòlars. Les obres per alçar l'Spire començaran el pròxim mes de maig.

Actualitzat

L'arquitecte valencià Santiago Calatrava, molt reconegut a Europa, comença a guanyar prestigi als Estats Units. Ara, Chicago ha aprovat la construcció de l'edifici que s'ha de convertir en el més alt de tota la ciutat i també del país. Santiago Calatrava s'ha inspirat en les columnes de la llotja de València per dissenyar un gratacel estilitzat. Així ho ha assenyalat el mateix arquitecte, que ha subratllat que la torre comptarà amb el més innovador de la enginyeria ambiental i que serà un "disseny espectacular que la convertirà en l'estructura més prima del món". El disseny de Calatrava preveu la construcció de 1.200 vivendes i 1.350 places de pàrquing subterrani.

El director general de la corporació que s'encarregarà de la construcció de l'Spire, Garret Kelleher, ha assegurat que el gratacel estarà llest a temps si Chicago aconsegueix la seu dels Jocs Olímpics del 2016.

"El que més m'emociona d'aquest projecte és l'oportunitat no només de dissenyar una gran torre innovadora, sinó la transformació d'un lloc naturalment bell, en un destí veritablement especial", ha dit per la seva banda l'arquitecte.

Anar al contingut