La segona reunió plenària s'ha fet en un hotel de Caracas
La segona reunió plenària s'ha fet en un hotel de Caracas
Caracas

Chavisme i oposició firmen acords per "conviure en pau" a Veneçuela

El més destacat és l'alliberament de presos polítics i l'obertura d'un canal humanitari per entrar al país medecines i aliments

RedaccióActualitzat

A Veneçuela, el govern chavista i l'oposició han tancat un acord de mínims per caminar cap a una convivència "pacífica i constructiva" que acabi amb la violència.

La segona reunió plenària de la mesa de diàleg ha acabat amb un acord de cinc punts, que ha presentat l'enviat del Vaticà per a aquests afers, Claudio Maria Celli.

El govern i l'aliança opositora Mesa de la Unidad Democrática, MUD, han acordat una declaració conjunta amb el nom de "Conviure en pau", en què acorden pacificar la política, evitar l'odi, l'amenaça i l'insult, i desterrar la violència en general.

Totes dues parts s'han compromès solemnement a resoldre les diferències polítiques en "l'estricte marc constitucional, un camí democràtic, pacífic i electoral", segons es diu en el text que han llegit, l'un darrere l'altre, Jorge Rodríguez, pel govern, i Carlos Ocariz, per la MUD.

La MUD valora com una gran victòria els acords, que inclouen, segons han dit, nous alliberaments d'opositors empresonats

Ho publicava a Twitter el cap de la bancada majoritària del Parlament, l'opositor Jorge Borges.

 


L'acord també preveu l'obertura d'un canal humanitari per a medecines i aliments arribats des de l'exterior i aportats per la solidaritat internacional i per l'emigració veneçolana. L'objectiu és posar fi al desabastiment que està afectant els veneçolans.

La pròxima reunió plenària, la tercera, es farà el 6 de desembre.

Anar al contingut