Buenos Aires

Chávez titlla Bush de "cadàver polític" en una trobada amb Néstor Kirchner

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha qualificat George Bush de "cadàver polític", coincidint amb la gira llatinoamericana que ha començat el president dels Estats Units. Chávez ha llançat dures crítiques cap al president nord-americà des de Buenos Aires, on ha firmat amb Néstor Kirchner onze acords per aprofundir en la integració de Veneçuela amb l'Argentina. El president veneçolà ha exclamat davant una multitud reunida en un estadi de futbol: "Ni tan sols fa olor de sofre. El que exhala és l'olor dels morts polítics i d'aquí a ben poc es convertirà en pols còsmica i desapareixerà de l'escenari".

Actualitzat

Hugo Chávez ha fet una breu visita a l'Argentina per fixar vincles amb aquest país i ho ha fet amb la signatura d'onze acords bilaterals, entre els quals destaquen els dels sectors de l'energia i l'agricultura, dos sectors estratègics per a tots dos països.

També és important el document que han firmat en matèria financera i en el qual accepten la incorporació de Bolívia en el grup de treball per a la creació del Banc del Sud.

Els dos governants han destacat el "caràcter estratègic" dels acords signats i s'han compromès a continuar aprofundint en aquesta relació bilateral. De fet, Veneçuela s'ha convertit en els últims dos anys en una de les principals fonts de finançament externes de l'Argentina.

"Bush ja és un cadàver polític"

Però malgrat la importància d'aquests acords, això no és el que més ha transcendit d'aquesta visita perquè Chávez, després d'aquesta signatura, ha fet un discurs multitudinari amb dures crítiques cap al president dels Estats Units, George Bush.

El president veneçolà ha aprofitat la gira llatinoamericana de Bush per arremetre contra ell i anunciar que "desapareixerà de l'escenari" en poc temps. Chávez ha explicat que ell anomena "cadàver polític" al president nord-americà però que Bush el voldria veure a ell com un cadàver físic. A més, el president de Veneçuela ha qualificat d'"almoina" l'ajuda que Bush ha ofert a la regió.

Anar al contingut