Caracas

Chávez diu que Fidel Castro ha reprès gran part de la direcció del govern cubà

El president veneçolà, Hugo Chávez, assegura que el seu homòleg cubà, Fidel Castro, ha tornat a assumir gran part de les tasques de govern de Cuba. Chávez ha matisat, però, que el seu col·lega encara no ha reprès oficialment la comandància de l'illa. En una roda de premsa amb corresponsals estrangers, Chávez ha afirmat que Fidel Castro va delegar totalment les funcions de govern "però a hores d'ara ha reprès bona part de les tasques, encara que no formalment". Les últimes setmanes diverses veus han comentat que la recuperació del dirigent cubà avança i que aviat es tornaria a fer càrrec de les regnes de l'illa.

Actualitzat
Segons Chávez, Fidel s'ha recuperat "gairebé completament" de l'operació intestinal a què es va haver de sotmetre l'estiu passat i ha assumit informalment "bona part" del govern del país.

El veterà president cubà, que té 80 anys, no ha aparegut en públic des que va passar pel quiròfan, quan va delegar el poder en el seu germà Raúl. Va ser la primera vegada que traspassava poders des que es va fer càrrec del règim, l'any 1959.

A banda de les imatges que s'han difós d'ell, l'única activitat que Fidel ha reprès oficialment és la redacció de les editorials dels mitjans de comunicació governamentals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut