Veneçuela

Chávez diu que Castro ja "no està al seu llit de malalt" i destaca el "traç ferm" de la seva firma en una carta que li ha enviat

L'estat de salut de Fidel Castro continua generant molta expectació. Ara el president veneçolà, Hugo Chávez, ha mostrat a la premsa una carta que Castro li ha fet arribar. Chávez no ha escatimat detalls i ha volgut demostrar l'autenticitat del text i el bon estat de salut del líder cubà llegint alguns fragments i mostrant la firma de Castro, que manté el "traç ferm", segons ha dit. El president veneçolà també ha destacat la ràpida recuperació del mandatari cubà, que "ja no està al seu llit de malalt". Hugo Chávez ha llegit la carta per televisió en un acte on s'han firmat acords entre els dos països llatinoamericans.

Actualitzat

Chávez ha llegit alguns fragments de la carta de Castro i ha destacat el traç ferm de la seva signatura, per desmentir aquells que asseguren que el líder cubà està molt greu. "Analitzin el traç de la firma de Castro", ha assegurat el president veneçolà, i ha ordenat que l'enfoquessin les càmeres de la televisió estatal veneçolana que cobrien l'acte a Caracas, on els funcionaris dels dos països han subscrit una sèrie d'acords bilaterals, emmarcats en l'Alternativa Bolivariana de les Amèriques.

Chávez ha confessat que Castro li ha demanat no publicar la carta, que ha portat a Caracas el vicepresident cubà, Carlos Lage. Segons Chávez, el líder cubà ja no s'està al llit i per explicar-ho ha assegurat que "camina més que ell".

"Continua endavant, cavall, que et necessitem"

Després de llegir la carta, el president veneçolà ha assegurat sentir-se "summament feliç" per les notícies que li arriben sobre la salut de Fidel Castro. "Continua endavant, cavall, que et necessitem i et volem! Espero que aviat ens reunim".

En el text Castro es mostra satisfet de la bona marxa de la cooperació energètica entre Cuba i Veneçuela. L'expresident cubà ha explicat també que, després de diverses hores de negociacions al palau presidencial de Caracas, Lage i la seva comitiva han anat a la reunió amb "disset punts" que han comportat la firma de documents de cooperació social i econòmica bilateral.

Castro també ha enviat a Lage un exemplar del diari cubà "Granma" de fa exactament 48 anys, edició que informava àmpliament de la visita que va fer a Veneçuela entre el 23 i el 25 de gener de 1959. Es tractava de la primera visita oficial que va fer Castro, tres setmanes després de la "caigua de la tirania de Bautista", ha explicat Chávez.

Anar al contingut