Caracas

Chávez amenaça Globovisión de retirar-li la llicència i l'acusa de manipular i d'incitar-ne l'assassinat

El president veneçolà, Hugo Chávez, no n'ha tingut prou amb la sonada retirada de la llicència de RCTV i ara ha llançat una ofensiva a la resta de mitjans de comunicació de l'oposició. Chávez ha qualificat alguns mitjans de la premsa escrita d'"enemics de la pàtria", però s'ha dirigit directament a la cadena de televisió Globovisión per amenaçar-la de seguir el mateix camí que Radio Caracas Televisión si no atura les seves crítiques contra ell. Després de demanar-los "que es prenguin un calmant" i que "mesurin molt bé fins on volen arribar", Chávez ha acusat Globovisión d'haver incitat al seu assassinat en una falca d'homenatge a RCTV.

Actualitzat

"El que Globovisión va fer ahir a la nit va ser una oberta i clara incitació que em matin a mi. Bé senyors de Globovisión, jo els alertaré davant del país en una cadena nacional de ràdio i televisió. Jo els recomano que es prenguin un calmant, que n'agafin el mínim perquè, si no, seré jo qui els l'aplicaré, el mínim. Jo mateix els aplicaré el mínim", ha dit usant una expressió veneçolana que aposta per frenar un ritme accelerat i al·ludint a la retirada de llicència per emetre que ja va aplicar a la cadena Radio Caracas Televisión dies enrere. Precisament sembla que després del tancament de RCTV, Chávez s'ha marcat com a pròxim objectiu la cadena de notícies Globovisión.

Mentre, els estudiants veneçolans s'han afegit a les protestes pel tancament del canal opositor Radio Caracas Televisión. Des de dilluns han protagonitzat diverses protestes. La d'ahir a la matinada es va acabar al davant de la seu de la cadena de notícies Globovisión. Almenys vint persones han resultat ferides en les protestes, que s'han estès per tot el país. El tancament de Radio Caracas Televisión ha suscitat crítiques molt dures des d'àmbits polítics i periodístics de Llatinoamèrica. Per la seva part, els estudiants han denunciat que Chávez hagi limitat la llibertat d'expressió, mentre el president veneçolà ha acusat la cadena de notícies d'incitar-ne l'assassinat. En concret, en una falca en homenatge a la feina feta per RCTV en la qual es mostrava, entre altres imatges, l'atemptat contra Joan Pau II. 

Chávez ha carregat contra tots els mitjans locals de l'oposició pel seu suport a les manifestacions d'estudiants que han sortit al carrer per donar suport al canal televisiu, que feia 53 anys que emetia a Veneçuela. "Si voleu seguir cridant a la desobediència i incitant al magnicidi haureu d'assumir les conseqüències dels vostres actes". Hugo Chávez creu que s'ha iniciat "una conspiració" contra ell, i ha afirmat que interessos "foscos" manipulen els estudiants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut